Dimarts 19

Juny de 2018

La Xarxa

Entrevista Carles Mundó, conseller de Justícia

"El tancament de la Model és una oportunitat per reforçar les plantilles de tots els centres"

Mundó diu que és una bona notícia que el 'no' a la independència és mobilitzi

20/03/2017 10:31h

Àudio:

A partir d'avui, la presó tarragonina de Mas d'Enric comença a obrir els quatre mòduls que té per estrenar dels nou que formen aquest penitenciari. En aquest espai es donarà cabuda als presos que s'han de desplaçar de presó per l'imminent tancament de la Model, a Barcelona. A partir d'ara, el centre penitenciari de referència per a la capital catalana serà Can Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha dit a 'L'entrevista' que "el tancament de la Model és una oportunitat per reforçar les plantilles de tots els centres. A Mas d'Enric, per exemple, s'incorporaran 160 funcionaris nous, 45 aquesta setmana". 

 

 

La primera setmana d'abril arribaran a Tarragona 115 interns procedents de Brians 1 i així fins a l'estiu, "fins a situar la presó a una ocupació de 800 interns que és el seu òptim de funcionament", ha explicat el conseller. 

La resta de centres penitenciaris del terrritori també veuran modificats el nombre de presos i de treballadors. Tots els centres tindran un increment net de plantilla que permetrà atendre amb major garantia els nous interns que rebran.

El centre que més interns rebrà és la presó de Tarragona "perquè és nova de trinca i ara té una part infrautilitzada". La presó de Lleida rebrà un centenar d'interns més, però passarà del 52% d'ocupació, al 62%. El mateix passarà amb la presó de Lledoners, al Bages. "Cap de les presons de Catalunya, després d'aquest procés de reordenació tindrà un increment de la població penitenciària", ha assegurat el conseller. 

Falta de jutjats

Mundó ha tornat a expressar el seu malestar perquè el govern espanyol no desencalla les peticions que li ha fet arribar la conselleria sobre la creació de nous jutjats. El conseller va reclamar, l'any passat, al govern espanyol la creació de nou jutjats a Catalunya. El ministeri va al·legar, aleshores, que en trobar-se en funcions no pot abordar de manera immediata la demanda. Fa un mes el conseller Mundó en va parlar amb el seu homòleg a Madrid i, de moment, la situació es manté encallada. 

Els casos de Rubí, Mollet i Martorell

Hi ha tres punts negres a Catalunya, pel que fa als equipaments judicials a les comarques de Barcelona. Són Rubí, Mollet i Martorell. El conseller de Justícia ha explicat que en el cas de Rubí "s'ha iniciat el concurs per adjudicar en règim de lloguer un espai, hi ha més d'una opció, i abans de l'estiu podrem concretar l'espai on s'ubicaran els jutjats amb la idea que el 2018 ja puguin entrar en funcionament", ha anunciat. 

El cas de Mollet és diferent. Es va posar damunt la taula la possibilitat de traslladar-los al local de Can Fàbregas, però en l'obertura de pliques es va trobar una errada tècnica i la proposta va quedar a l'aire. "Això ens ha entretingut, avui estem pendents de poder superar aquest obstacle administratiu que cap de les parts hauria volgut i esperem aviat resoldre aquesta qüestió".

I pel que fa a Martorell el conseller ha avançat que ja tenen "un espai localitzat, uns terrenys propietat de Ferocarrils de la Generalitat de Catalunya, que pensem que és idoni, l'Ajuntament també ho creu, i ara es tracta de completar els tràmits administratius per prendre una decisió definitiva". 

El 'no' es mobilitza

Sobre la manifestació d'ahir a Barcelona, convocada per Societat Civil Catalana, i amb el suport de C's i el PP, Mundó ha dit que és una bona notícia. "Em sembla important, rellevant. Demostra que les persones que estan en contra de la independència de Catalunya s'estan mobilitzant i volen expressar la seva posició respecte al futur polític de Catalunya defensant una posició tan legítima com el 'sí' a la independència, com és el 'no' a la independència. La moblització d'ahir, per a mi, és una bona notícia en el sentit que el 'no' a Catalunya entén que també s'ha de mobilitzar per explicar les seves raons. Per tant, la iniciativa de Societat Civil Catalana, de Ciutadans i del PP d'organitzar una mobilització, per a mi, demostra que tenen la consciència clara que a Catalunya quan hi hagi un referèndum el 'no' també s'ha de mobilitzar".

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «