Dilluns 22

Juliol de 2019

El telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista rep una trucada cada hora

23/11/2018 11:15h

Àudio:

Són dades de l'Institut Català de les Dones que recollim amb motiu del Dia Mundial contra la Violència de Gènere que ha viscut multitud d'actes durant aquesta setmana i culminarà diumenge. Una quarta part de les dones del país asseguren haver patit violència masclista.

A Catalunya es denuncien dues agressions sexuals amb violència o intimidació cada dia, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Una quarta part de les dones d'aquest país confessen haver estat objecte d'alguna acció de violència masclista greu i un 7% afirmen que han estat obligades a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha dit a La Xarxa que la clau és educar en la igualtat els més joves. "El que hem de fer és construir relacions igualitàries entre joves i adolescents perquè sinó anirem repetint i no podrem sortir d'aquest cercle viciós. Per tant, posar el focus, sobretot, amb la gent més jove... Fins i tot en l'àmbit de la primària, quan encara no estan definits aquests rols masculí i femení... De dominació masculina cap a les dones... Per tant, sobretot molta prevenció amb joves i adolescents".

Pel que fa al telèfon d'atenció a les víctimes, Núria Balada reconeix que 10 anys després de la seva entrada en funcionament ha aconseguit estabilitzar el nombre de trucades. El que ha variat és el perfil de qui fa la trucada. Ja no és només la dona agredida qui demana l'ajut, ara també és el seu entorn qui despenja l'auricular. "La societat cada vegada és més sensible", ha dit Balada. Amb tot no convé abaixar la guàrdia perquè des de principis d'any i fins a aquest octubre, aquest servei ha rebut prop de 8.000 trucades de dones maltractades. La meitat de les quals, per agressions psicològiques, seguides de violència física.

segueix-nos «