Dimecres 16

Octubre de 2019

Els Bombers de la Generalitat presentaran una querella criminal contra Quim Torra i Pere Aragonès per posar en risc la població

19/12/2018 11:09h

Àudio:

Els cinc sindicats del cos justifiquen la denúncia per manca d'efectius i mitjans. Motius que els mantenen en vaga d'hores extres des de fa 10 dies. Diuen estar cansats d'incompliments i davant el que han qualificat “d'emergència nacional” preparen un llistat d'incidències que aportaran com a prova de càrrec per iniciar el procediment penal. La reacció no s'ha fet esperar. En declaracions a La Xarxa, el director general dels Bombers, Manel Pardo, nega  que la situació sigui de col·lapse i demana paciència amb les millores compromeses.

Manel Pardo diu a La Xarxa que la querella tindrà poc recorregut perquè “tot l'esforç que s'està fent des que vam entrar al govern ha estat ampli, sobretot a partir del mes de juny”. El director dels Bombers diu que comparteix la diagnosi dels bombers, però que això no ve d'ara. S'arrossega de 10 anys de poca inversió i de manca de model específic. “Hem posat totes les demandes sobre la taula, però també cal fer un exercici de realitat i és que les coses no es poden aconseguir de la nit al dia”. En aquest sentit ha exposat que ni la incorporació de nous bombers ni la compra de vehicles són immediats. Les dues coses requereixen uns quants anys. D'aquí ve que, des del departament s'hagin compromès a contractar mil efectius en 4 anys i que de cara a l'any vinent es facin els tràmits per a la compra de nous vehicles, encara que el termini d'entrega sigui de dos anys.

Totes aquestes licitacions públiques han de seguir una normativa que no és immediata... no podem solucionar el problema d'avui per demà”. Tot i admetre que la situació és precària, Pardo nega taxativament que la població estigui en perill... “Davant la vaga d'hores extres, el que hem hagut de fer és reorganitzar tot el sistema a Catalunya, per cada regió d'emergències, perquè l'estàndard de seguretat de tota la societat sigui el màxim possible”.

El director general dels Bombers és conscient que cal revertir la situació i per això “hem posat un pla sobre la taula”. Des del juny i fins ara s'han invertit més de 5 milions d'euros en material. “Ara anem a fer l'esforç però aquí hi ha un problema de desconfiança després de molts anys de promeses incomplertes”. En qualsevol dels casos, però, Manel Pardo nega que la situació sigui de col·lapse, però admet que no es poden permetre el luxe d'arribar-hi perquè “el nostre servei bàsic és el servei al ciutadà”, ha conclòs.

segueix-nos «