Dimarts 26

Març de 2019

Esplugues és el primer punt d'acollida de la majoria de migrants de l'Open Arms

04/07/2018 10:00h

Tot a punt per atendre des d'aquest matí la seixantena de migrants que arriben al Port de Barcelonaen el vaixell de la fundació Open Arms. Es tracta de persones que han estat rescatades de les costes de Líbia. La residència Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat acollirà el gruix més important d'aquests migrants, uns 50 homes. Les 5 dones i els menors s'instal·laran en altres centres.

Dues de les dones han viatjat amb els seus fills i s'allotjaran en un centre de Barcelona, i els altres dos menors, que no estan acompanyats, seran atesos per la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat. Així ho ha detallat el secretari de Migracions i Ciutadania del Govern, Oriol Amorós, que ha explicat que la residència Blume amb capacitat per a 140 persones s'ha habilitat temporalment aprofitant que durant els mesos d'estiu queda lliure d'esportistes.

A més dels homes rescatats per l'Open Arms, també acollirà persones que necessiten una intervenció social vinguin del flux migratori que vinguin. Amorós ha assegurat que s'està treballant en un equipament "permanent" de primera acollida.

L'operatiu d'arribada va a càrrec de la Creu Roja.

 

segueix-nos «