Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Pau Gener, propietari i cuiner del restaurant Vinòmic de la Garriga

"Intento fer una cuina que es reconegui sense renunciar a les novetats"

El Vinòmic fa tres anys que va obrir portes amb una cuina que prioritza el producte de proximitat

04/07/2017 10:26h

Àudio:

El Vinòmic és un espai gastronòmic per viure experiències intenses. Cuina tradicional, amb productes del Vallès, que no renuncia a la influència d'altres cultures gastronòmiques. Els seus propietaris, Pau Gener, cuiner, i Aleix Garcia, sommelier, fa tres anys que van iniciar aquesta aventura que aquest any ha rebut el reconeixement de la Guia Michelin amb una menció. El seu xef, Pau Gener, ha explicat a l'espai 'L'entrevista' que "intento fer una cuina que es reconegui, que sigui tradicional, però no dono l'esquena a les novetats. Per exemple, ara que és època de carbassons, faig un carpaccio de carbassó amanit amb ceviche. La nostra coherència passa per donar una volta a les receptes tradicionals". 

La història del Vinòmic

Aquest restaurant de la Garriga va obrir portes fa tres anys. Durant aquest temps Pau Gener s'ha conegut com a cuiner. "He canviat? Sí. Abans estava a l'altra banda i no tenia coneixement de moltes coses. Quan canvies, has de prendre decisions, que és el que més costa". 

El nom del restaurant no és casual. És la fusió de tres paraules: vi, amic i gastronomia. I també resumeix molt bé el concepte de barrejar cuina tradicional amb noves tendències. "El Vinòmic ve de 'binomi'. Amb l'Aleix vam treballar a Vallromanes i vam començar a parlar de muntar un restaurant". 

Els productes del Vallès

Gener defensa el producte de proximitat i és un dels cuiners que forma part del col·lectiu Cuiner VO, que volen difondre el patrimoni gastronòmic del Vallès Oriental i treballar amb els pagesos de la zona. Un exemple. "Nosaltres estem ara esperant el tomàquet perquè a la comarca s'ha fet una aposta molt interessant per aquest producte i ara mateix n'hi ha quinze varietats. Jo tinc cinc plats elaborats amb diferents tomàquets". 

segueix-nos «