Divendres 19

Octubre de 2018

L'acollida de refugiats fracassa tot i la disposició del govern català, ONG i ajuntaments

Pràcticament cap estat de la UE ha complert els seus compromisos i Espanya està per sota de la mitjana

26/09/2017 09:15h

Aquest dimarts acaba el termini fixat per la Unió Europea per l'acollida de refugiats i les xifres demostren que els plans per reubicar-los han fracassat. Pràcticament cap país ha complert amb els seus compromisos i l'Estat espanyol és un dels que menys. La Unió Europea va imposar unes quotes d'obligat compliment a tots els països membres i, en el cas d'Espanya, es va considerar que havien de ser 9.300 persones. L'Estat espanyol va anar més enllà i va proposar d'acollir-ne més de 17.000. Però les estadístiques demostren que han acabat arribant poc més de 1.200 persones, un 14% de la quota obligada que havia marcat la Unió Europea. 

Una actitud "matussera" per part de l'Estat, diu Oriol Amorós

En declaracions a La Xarxa, el secretari d'Immigració del govern, Oriol Amorós, ha afirmat que "l'Estat, que és qui té les competències en acollida ha estat matusser", en contraposició a la feina que han fet entitats, ajuntaments i Generalitat. 

Com que la gestió de pla d'acollida es fa des del govern espanyol, de retruc no han pogut arribar tampoc els refugiats que Catalunya estava en disposició d'acollir. D'aquí ve que les xifres catalanes també siguin minses. En els últims mesos han arribat un miler de refugiats, molts d'ells pels seu propi peu i poc més de 200 per les vies oficials d'acollida. Una xifra que queda molt lluny dels més de 4.000 que inicialment es volien acollir.

Per tot plegat, Oxfam Intermón ha interposat una denúncia contra l'executiu de Rajoy per tots aquests incompliments.

segueix-nos «