Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Antoni Llobet, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament

"La dels llibres de text és una polèmica creada artificialment"

Llobet ha explicat que treballen amb els ajuntaments per planificar el creixement de l'alumnat a Secundària

22/05/2017 10:30h

Àudio:

El govern espanyol ha ordenat investigar alguns llibres de text catalans després que el sindicat Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari, hagi denunciat que adoctrinen els alumnes. Segons aquest sindicat, l'adoctrinament existiria en els llibres de medi natural, social i cultural a cinquè i sisè de Primària. El govern té clar que es tracta d'una polèmica sense sentit, creada de manera artificial. 

El secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, ha tret ferro a la polèmica perquè "ha quedat molt clar que és una polèmica creada artificialment. Plena confiança en les decisions que prenen els equips docents d'escoles i instituts".

Llobet ha recordat que des del 2002 la llei fixa que els llibres de text no han de rebre l'aprovació de l'administració per publicar-se. Ciutadans vol que aquesta norma es reverteixi i que l'Estat supervisi tots els continguts didàctics. "Tot és desconfiança, pensar que a Catalunya estem fent coses molt estranyes. No hi ha cap polèmica. El soroll i el tremendisme que es vol fer des d'una part contrasta amb la serenor i la tranquil·litat amb què s'està treballant a les escoles i instituts de Catalunya", ha reblat Llobet. 

El procés sobiranista

El secretari de Polítiques Educatives hi veu, en tot plegat, una relació amb el procés sobiranista. "Hi té a veure, abans del procés ja ens passaven coses però ara és més accentuat. Hi ha una part, des del punt de vista competencial, de temors de l'Estat, però aquest cop va més enllà. Hi ha desconfiança en la professionalitat dels docents, en l'autonomia de centres. Fa por que cadascú, en funció de la seva professionalitat, prengui les decisions que cregui més oportunes. Els que ens acusen d'adoctrinar els nens a través dels llibres de text són els que justament volen fer això", ha sentenciat Llobet. 

Les beques menjador a Secundària

Les beques a Secundària van arribar al Parlament a través d'una moció del PSC que insta el govern a habilitar menjadors als centres de Secundària. En els últims anys, diversos instituts catalans han obert, amb ajuda de diverses oenagés, els seus propis espais per atendre les necessitats dels alumnes més vulnerables.

Antoni Llobet ha recordat que el "Departament està disposat a parlar del que calgui, a oferir tots els serveis possibles que afecti la població escolar de Catalunya. Però hi ha elements que no són de la nostra competència. Hi ha elements, com l'alimentació dels infants, que va molt més enllà. Em sembla que en allò que puguem ser útils en aquesta qüestió ho serem".  

El secretari de Polítiques Educatives ha recordat al PSC que "és molt important anar amb cura amb temes tan sensibles com aquest, perquè podem posar en dubte la tasca dels serveis socials municipals. Prèviament a la jornada intensiva els instituts no obrien cada tarda. S'ha de tractar amb molta cura aquest tema. Si el problema és que els instituts no obren cada tarda, el problema ja ve de molt antic. I segon, la insuficiència alimentària no pot ser un problema estrictament educatiu. Repeteixo, hem d'anar amb cura amb aquests temes".

segueix-nos «