Diumenge 17

Febrer de 2019

La disminució del temporal permet evacuar els estudiants refugiats al Berguedà

A primera hora d'aquest dimarts quedaven 4 carreteres tallades i a més d'una trentena calia circular amb cadenes

06/02/2018 08:57h

El temporal de neu i pluja va a la baixa després de més de 24 hores de mal temps que s'han traduït en problemes viaris, ferroviaris i de subministrament. Tot el país ha patit els efectes d'una llevantada que, unida a les baixes temperatures, ha desembocat en el temporal de fred i neu més important dels últims anys. A primera hora d'aquest dimarts encara hi havia 4 carreteres tallades i a més d'una trentena cal circular-hi amb cadenes. 

La via més important que està tallada és la C-28 al Port de la Bonaigua i cal afegir-hi altres vies secundàries a Bagà, Viladrau i Toses. Les vies més importants on calen cadenes són la C-16 al pas del Túnel del Cadí, la N-260 entre Ribes de Freser i Fontanals de la Cerdanya i entre Pont de Suert i el Pallars Jussà i la N-230 entre Pont de Suert i l'Aran a través del túnel de Viella. En aquests trams no hi poden circular ni camions ni autocars.

230 abonats sense submnistrament de llum

Uns 230 abonats quedaven encara a primera hora sense electricitat.Tots ells veïns de la Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell. De fet, aquest és l'únic municipi afectat pel tall. A la resta de municipis que s'havien quedat sense subministrament -Bellver de Cerdanya, La Pobla de lillet, Saldes, Coll de Nargó i Borredà- el servei ja ha recuperat la normalitat.

Evacuació dels refugiats a la casa de colònies del Berguedà

Aquest matí de dimarts és prevista l'evacuació d'un grup d'estudiants que s'ha quedat aïllat a una casa de colònies de Saldes, al Berguedà. Són més de 50 alumnes i 13 monitors que van quedar atrapats a la carretera diumenge a la tarda i que van haver de retornar a la casa de colònies. Tots estan bé i han estat acompanyats en tot moment de mossos d'esquadra i de membres del SEM.

segueix-nos «