Diumenge 24

Març de 2019

XN

La ILP taurina, una estratègia econòmica

La plataforma Prou.cat assegura que les corrides no se celebraran més a Catalunya si el Parlament no ho vol

12/02/2013 14:00h

Zoraida Mas

La plataforma Prou.cat assegura que a Catalunya no se celebraran més corrides de toros, encara que el Congrés tiri endavant la ILP per abolir la prohibició i que es tornin a celebrar. Segons l'entitat antitaurina, aquesta és únicament una estratègia econòmica i no ideològica.

La plataforma antitaurina Prou.cat assegura que són les comunitats autònomes les que tenen competències en la regulació d'espectacles, protecció dels animals i declaració de bé d'interès cultural. Així doncs, encara que prosperi la ILP per declarar les corrides de toros com a bé d'interès cultural, no implicarà que Catalunya ho hagi d'aplicar.

A més, segons la plataforma Prou.cat, aquesta ILP respon a una estratègia econòmica i no ideològica. El president de la plataforma, Leonardo Anselmi diu: "l'estratègia taurina va ser el titular fàcil, va ser meravellós per a la premsa. El que hi ha al darrere, però, és el foment i els ajuts públics, l'1% per ser declarat bé d'interès cultural, les assignacions en cultura...". I assegura: "hi ha tota una estratègia econòmica, és per això que nosaltres l'anomenem ILP tauroeconòmica".

Prou.cat és la plataforma antitaurina que amb 180 mil adhesions ciutadanes va aconseguir una ILP al Parlament català per abolir les corrides de toros, que va comportar l'eliminació d'aquesta pràctica a Catalunya.

segueix-nos «