Dissabte 20

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de BCN

"No estem per canviar el món, això ho han de fer els polítics"

Aquest divendres i dissabte se celebra la novena edició del Gran Recapte

29/11/2017 12:48h

"La nostra fita és tancar. Voldria dir que ja no és necessària una ONG com la nostra i, per tant, que la pobresa ja no exiteix". Paraules de Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona que avui ha estat el convidat de 'L'entrevista'. Fatjó confia que enguany es repeteixi l'èxit del 2016, amb més de 4.300 tones recollides. Però lamenta que no es facin més polítiques socials i que la pobresa es cronifiqui. 

Fatjó ha assegurat que "la nostra gran il·lusió seria tancar les portes. La nostra fita seria tancar. Som realistes i sabem que això no passarà a curt termini. I ja arribem a la novena edició del Gran Recapte" i ha destacat la repercussió social que té aquest esdeveniment, amb més de 25.000 voluntaris compromesos.  

Més polítiques socials

"No estem per canviar el món, això ho han de fer els polítics". És el recordatori que fan des del Banc dels Aliments de Barcelona. Els seu director ha destacat l'esperit solidari dels catalans, però lamenta que no hi hagi prou polítiques per revertir la situació de pobresa, que afecta un 20% de la població catalana. 

I un dels reptes a llarg termini i més ambiciosos de l'ONG és acabar amb el malbaratament alimentari. Fatjó alerta que un de cada tres aliments elaborats acaba al contenidor. Per tant, parlem de crisi social i mundial. "El problema comença amb nosaltres mateixos. Pensem que la major part del desaprofitament ve de les nostres llars. Quan no planifiquem bé la setmana, som els primers responsables del malbaratament. Però hi ha un excedent en la producció d'aliments. Cal regular-ho. Es podrien fer polítiques de preus que evitin els excessos de producció, més del que s'acabarà consumint. La fabricació té també problemes de planificació. A vegades és més barat produir més que deixar de vendre", ha reblat. 

segueix-nos «