Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill

"La revolució educativa no es fa a través de decret, es fa amb una taca d'oli"

Més de 500 escoles s'han apuntat a la iniciativa per canviar el seu model

29/09/2017 10:25h

Les escoles de Catalunya estan vivint una revolució educativa, sota l'aixopluc d'Escola Nova 21. La proposta l'encapçala la Fundació Jaume Bofill que aposta per empoderar més els alumnes, treballar sense llibres i donar més importància a l'educació personalitzada i emocional dels estudiants. El seu director, Ismael Palacín, ha recordat a 'L'entrevista' que "una revolució educativa no es fa a cop de decret, sinó amb una taca d'oli". 

Palacín ha recordat que més de 500 escoles s'han apuntat a la iniciativa que, de moment, han engegat una trentena de centres. Durant tres anys desenvoluparan la prova pilot que després s'extrapolarà a la resta d'escoles interessades. 

El director de la Fundació Jaume Bofill insisteix que "cal invertir més en ensenyament. Estem molt per sota del que hi destinen altres països. Esperem que, si tot va bé, les coses canviïn en el futur". 

La segregació als centres

Un dels problemes que hi ha a Catalunya és la segregació escolar. "És un problema fàcil de resoldre que no s'ha volgut afrontar. Amb petits canvis al sistema de matriculació n'hi hauria prou". Un altre dels mals endèmics del nostre sistema educatiu és el de les beques. "En donem poques i dolentes. Amb 1.500 euros anuals ningú no es fa ric", ha reblat Palacín. 

I sobre el debat de com avaluar els alumnes, Palacín ho té clar: "no estic en contra dels exàmens, al contrari. Però els hem de replantejar". 

segueix-nos «