Dilluns 23

Setembre de 2019

Arrenca la 10a edició del Gran Recapte

Lluís Fatjó-Vilas: "avui tenim més del doble de persones rebent aliments que abans de la crisi, el 2008"

30/11/2018 09:12h

Àudio:

Són declaracions a La Xarxa del director del Banc dels Aliments per explicar com són de necessàries encara avui campanyes solidàries com la del Gran Recapte. Aquest divendres arrenca la desena edició amb l'objectiu de superar - en dos dies - les més de 4 mil tones d'aliments de primera necessitat assolides l'any passat. Enguany, a més, estrena les donacions per internet.

Més de 27 mil voluntaris participen en aquesta cita gairebé obligada de la campanya nadalenca que cada any omple el rebost de les persones més desafavorides del nostre entorn. I és que a Catalunya encara hi ha un 20% de la població que viu al llindar de la pobresa. És per això que no es pot abaixar la guàrdia.

En aquests termes s'expressava el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas. “La percepció que hi ha és que ens estem recuperant econòmicament, que cada vegada hi ha més gent que treballa... però el que s'oblida és que nosaltres, en aquest moment, tenim més del doble de persones que reben aliments que els que hi havia abans que comencés la crisi, el 2008”. “La crisi ha deixat una bossa de pobresa cronificada, en molt males condicions. Avui els pobres són més pobres que fa uns anys”, ha comentat.

L'objectiu d'enguany és superar, entre avui i demà, les més de 4 mil tones d'aliments als 2.500 punts de recollida, mercats i supermercats habituals, arreu del territori. Un any més la principal necessitat del Banc dels Aliments són productes nutritius i de llarga durada com oli, llet, conserves de peix i vegetals, llegums.... “productes que ens permeten distribuir al llarg dels propers mesos”.

Fatjó-Vilas recorda també que la principal novetat d'aquesta desena campanya és que es podran fer donacions 'online', a través del web. Una via solidària que estarà oberta fins al 15 de desembre.

segueix-nos «