Dilluns 23

Setembre de 2019

Noves marxes lentes de camions amenacen la mobilitat en l'operació sortida del pont aquest dimecres

05/12/2018 08:56h

Àudios:

Els transportistes les han previst per aquesta tarda, a partir de les 16h, quan s'haurà activat el dispositiu especial de trànsit, al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a Lleida. Els camioners mantenen el pols per l'obligació de desviar-se per l'autopista amb el greuge econòmic que això els suposa. Denuncien manca de diàleg i adverteixen d'una possible aturada a nivell estatal la segona quinzena de gener.

Les marxes lentes d'avui són un episodi més de les protestes que els transportistes ja van fer durant el pont del Pilar i el de Tot Sants. No estan d'acord amb les desviacions obligatòries cap a l'autopista i per això reclamen la bonificació del 100 % del peatge “perquè no és una elecció voluntària del transportista sinó que es veu forçat i això suposa un impost més “ diu a La Xarxa Josep Lluís Aymat,director de la Federació Empresarial d'Auto Transports a Tarragona. Insisteix que pels transportistes seria de més bon acceptar si com a mínim les bonificacions arribessin al 75 per cent com s'aplica als professionals d'Aragó, La Rioja o Navarra”.

Des de la FEAT però estan convençuts que no hi ha voluntat política per solucionar les coses. “Totes aquestes qüestions havien de ser tractades en una taula negociadora que la veritat, no hi ha cap intenció de fer-la. No hi ha voluntat de resoldre la situació...I tot això s'afegeix un seguit de problemes que té el sector del transport que està motivant un clima de conflictivitat no només aquí, sinó també a tota la resta”. I avisen que el Comité Nacional del Transport ha fet un llistat de greuges per negociar-los amb l'administració. “Si no s'aborden amb urgència, segurament es convocarà una aturada del transport a nivell de tot Espanya, a partir de la segona quinzena de gener ”.

De moment, aquest dimecres i des de Tarragona, la marxa lenta sortirà del polígon Riu Clar per anar des de l'A-7 i N-340, cap a l'accés de l'autopista que hi ha a Altafulla. Des del Baix Penedès, els camions sortiran de Bellvei i aniran per l'N-340 en direcció al Vendrell fins a la rotonda de Coma-ruga i d'allà seguiran per l'N-340 cap a l'Arboç. A les Terres de l'Ebre els camioners sortiran de l'Aldea i aniran per l'N-340 fins a Alcanar i per últim, a Lleida, la marxa lenta transcorrerà per l'AP-2.

Unes marxes lentes però que el sector del turisme, amb grans expectatives, confia que tindran una mímina repercussió en la seva activitat. En cap cas creuen que això faci disparar les cancel·lacions.

segueix-nos «