Dijous 27

Juny de 2019

Per Nadal, una pista de gel a cada eix comercial

Vilanova i la Geltrú és l'última capital de comarca que se suma a la moda d'instal·lar una pista de gel aquestes festes

09/12/2012 21:50h

Josep Bassas

Per atraure les famílies i així incentivar les vendes en els eixos comercials, moltes ciutats instal·len pistes de gel urbanes. És el cas de Vilanova i la Geltrú que, des d'aquest pont i fins al 6 de gener, compta amb una pista de 320 metres quadrats a la plaça de la Vila. És el primer any que l'associació de botiguers Viu Comerç i l'Ajuntament de Vilanova l'impulsen. Per qualsevol compra als comerços de la zona, els clients poden patinar deu minuts de manera gratuïta. La moda de les pistes de gel s'ha anat estent, sobretot, en els últims tres anys. 

L'any 2002, Vilafranca del Penedès va decidir ubicar una pista de gel a prop de l'eix comercial del Centre de la Vila durant la campanya de Nadal. Després de nou edicions, el 2010 no es va fer, l'actual instal·lació de 390 metres quadrats acull cada any uns 15.000 patinadors. Des d'aleshores, les pistes de gel s'han multiplicat: Girona, Tarragona, Lleida, Granollers, Cambrils, Olot... Les pistes de gel solen ser una proposta finançada i gestionada per les associacions de comerciants, que amortitzen la inversió amb l'augment de vendes a les botigues, i les entrades per patinar, que valen entre 5 i 8 euros, segons la ciutat. De la seva banda, els ajuntaments cedeixen l'espai públic i a vegades n'assumeixen part del cost.

Una de les últimes a pujar al carro el Nadal passat va ser Barcelona, amb la pista de gel més gran d'Europa, que en aquesta segona edició ocuparà quasi 1.400 metres quadrats, i costarà 815.000 euros. Això sí, per evitar el 5% de pèrdues que hi van tenir l'any passat, els comerciants han hagut de buscar més empreses que els patrocinin la meitat del cost de manteniment de la instal·lació.

segueix-nos «