Diumenge 17

Febrer de 2019

Protecció Civil diu que la nevada a cotes baixes no serà intensa

El sotsdirector, Sergio Delgado, recomana “tranquil·litat i prudència” i diu que en cas de neu “no cal córrer per tornar a casa”

08/02/2018 09:04h

Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Neucat pel risc de nevades febles que poden caure en les properes hores a cotes molt baixes i fins i tot, arran de mar. A primera hora d'aquest matí de dijous nevava de forma feble en zones del litoral i prelitoral i cau aiguaneu al nord del Barcelonès, amb una cota de neu és de 100 metres. A dos quarts de nou del matí hi havia enfarinades al Maresme i al Vallès Oriental.  

El Servei Català de Trànsit demana als conductors que es mantinguin informats de l'estat del trànsit i de la situació meteorològica i que extremin la precaució davant la possibilitat que aquestes nevades febles es matinguin durant les properes hores a Barcelona, àrea metropolitana i sud de les comarques de Girona.

La previsió de cara al migdia i a la tarda, era que aquestes nevades febles es puguin mantenir en aquestes zones i afectar també algunes comarques de Tarragona.

La concessionària Abertis ha activat un dispositiu de seguretat vial a les autopistes que gestiona. Es tracta de l'AP-7, la C-32, la C-33 i l'AP-2. Hi ha preparades una quarantena de màquines llevaneus per si és necessari intervenir i sacs de potassa per evitar la formació de plaques de gel a causa de les baixes temperatures que s'esperen per avui.  

segueix-nos «