Dilluns 23

Setembre de 2019

Les queixes dels usuaris obligaran Renfe a revisar el reforç a l'R4 afectada pel descarrilament

27/11/2018 08:59h

Àudio:

Els usuaris denuncien que algun dels autobusos alternatius entre Terrassa i Manresa no surt a l'hora prevista. El portaveu de Rodalies, Antonio Carmona, es compromet des de La Xarxa a revisar el servei de reforç però deixa clar que anar per carretera no és "mai" el mateix que anar en tren. Carmona també confirma que el restabliment normalitzat de la línia trigarà encara ben bé 15 dies.

Els usuaris de rodalies Renfe entre Manresa i Terrassa estan queixosos del servei alternatiu que els ofereix Renfe per cobrir el trajecte encara afectat pel descarrilament a Vacarisses de la setmana passada. El consideren insuficient i per més inri, el temps de viatge s'ha incrementat un quart d'hora. Retards que generen molèsties als usuaris i més d'un inconvenient, com per exemple, arribar tard a la feina. Tot i que des de dissabte la circulació ja es torna a fer amb tren, el servei que s'ofereix és molt reduït: un tren per hora i per via única. D'aquí ve que la companyia ferroviària ofereixi un servei alternatiu per carretera que tampoc acaba de satisfer els viatgers. Davant les queixes, el portaveu de Rodalies, Antonio Carmona, diu a La Xarxa que revisaran les freqüències de pas i les possibles mancances que pugui tenir aquest servei complementari.

Sí, ho revisarem, però hem de tenir en compte que no és el mateix anar per carretera que anar en tren. En tren, n'oferim un per hora i sentit entre Manresa i Terrassa i el que fa aquest autobús és complementar sobretot a la gent que per horari li va millor agafar el bus... de tal manera que no es deixa ningú sense servei en aquest trajecte”, ha dit Carmona. Però ha volgut afegir que “a l'incrementar-se el temps de viatge, l'horari no es compleix igual que si fos el tren.”

El portaveu de Renfe també ha confirmat que els treballs de rehabilitació de la línia duraran encara 15 díes. En aquest sentit ha dit que és conscient que “mentre els trens circulin en via única i amb precaució per culpa del despreniment, estem prestant un servei no habitual, complex i amb restriccions”.

segueix-nos «