Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Debat feminista amb Marta Roqueta i Helena González

"Seria partidària de fer el 'fake feminist', identificar les feministes falses"

Roqueta creu que no cal fer consultes sobre si es permet o no el topless a les piscines municipals

31/05/2018 11:14h

Àudio:

Igual que existeixen les 'fake news', hauríem de parlar també de 'fake feminist', feministes falses. És un dels arguments que defensa Helena González, directora del centre de recerca ADHUC de la UB. "La igualtat formal és com el ganivet de matar el porc, de doble tall. Seria partidària de fer el 'fake feminist', identificar les feministes falses".

D'aquest auge del feminisme també n'ha parlat la periodista Marta Roqueta. "El feminisme pot ser perfectament instrumentalitzat per fer la vida enlaire a altres dones i per incorporar les idees menys trencadores". González ha afegit que "ara que hem aconseguit eixamplar la base del feminisme, hem de moure els objectius, perquè les paraules són fàcils". 

Sobre la proposta de l'ONG Save the Children de crear una assignatura obligatòria d'educació sexual, les dues expertes discrepen. González ha dit que "no és una molt bona idea establir una assignatura obligatòria d'educació sexual per frenar la violència masclista. La transversalitat a l'escola seria molt més interessant". En aquesta línia Roqueta ha dit que "el sexisme és multifactorial. Totes les assignatures poden tenir el biaix sexista, com també la manera d'impartir-la. És una feina transversal i cal atendre les relacions afectives".

Pel que fa al debat generat arran de la consulta que l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès farà entre les dones empadronades majors de 16 anys per saber si volen que s'aixequi la prohibició de fer topless a les piscines públiques, Roqueta ha estat contundent: "no s'hauria de fer una consulta pel topless a la piscina. Que es modifiqui la normativa perquè les dones que vulguin ho puguin fer".

segueix-nos «