Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga

"Si les inversions d'Adif no arriben, haurem de liderar-les des de Catalunya"

La presidenta del Fons Català de Cooperació lamenta que la Unió Europea giri l'esquena als refugiats sirians

15/02/2016 10:25h

Àudio:

L'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, s'ha mostrat escèptica amb les promeses del govern espanyol de desdoblar la línia R-3 de tren. Budó ha explicat que Foment hi està treballant i Adif, l'ens que gestiona la infraestructura, està fent un estudi sobre el soterrament dels passos a nivell que hi ha al municipi del Vallès. Tot i això, l'alcaldessa ha dit que

"no podem estar més com estem. Quan s'executi el desdoblament parcial, que ja està en marxa, permetrà augmentar la freqüència de pas dels trens. Però segueixo sent escèptica amb el desdoblament total de la línia perquè són molts anys de promeses que mai s'han assolit", ha sentenciat.

Budó ha lamentat la manca de voluntat de l'Estat de tirar endavant el desdoblament i ha defensat que la Generalitat assumeixi la gestió de les rodalies. "El president Puigdemont va dir que el govern de l'Estat ha dimitit de voler invertir a Catalunya. Aquesta és una realitat. I potser ens hem de plantejar que si aquestes inversions no arriben, liderar-les des de Catalunya. Si el conseller Rull considera que aquesta ha de ser la solució perquè la R-3 es pugui desdoblar, nosaltres estarem al seu costat", ha assegurat. Budó ha recordat que al seu municipi hi ha passos a nivell sense barrera. "És un perill terrible. Això s'ha de treballar. En el moment que es desdobli la línia i s'incrementi la freqüència de pas de trens no podem tenir passos a nivell sense barrera ni amb barrera. Els hem de tenir soterrats". 

La presidenta del Fons Català de Cooperació ha lamentat l'actitud dels estats de la Unió Europea en la gestió de la crisi dels refugiats sirians. "És una vergonya el que està fent Europa de girar l'esquena a tota aquesta gent que s'està morint. Haurem de ser valents i demanar als nostres governs que mirin el que està passant. El refugi és un dret que tenen aquestes persones i nosaltres no som ningú per negar-los aquest dret", ha reblat.

segueix-nos «