Dimecres 21

Agost de 2019

El 9 TV

Sis universitats catalanes oferiran a partir de setembre un doble grau en Educació Infantil i Primària

La titulació durarà un any més, tindrà menys alumnes que els actuals, i s'exigirà un alt nivell d'anglès

27/06/2013 15:35h

La Xarxa / ACN

Sis universitats catalanes, quatre públiques i dues privades, oferiran a partir de setembre una nova titulació que inclourà un doble grau en Educació Infantil i Primària. L'objectiu del doble grau és formar mestres més polivalents que els actuals i més ben formats, ja que se'ls exigiran pràctiques concretes i un alt nivell d'anglès i se'ls incentivarà perquè estudiïn una part de la carrera a l'estranger. La nova titulació durarà cinc anys, un any més, i tindrà menys places que els graus actuals, cosa que suposarà un augment de la nota d'ingrés. A partir del curs 2014/2015, a més, s'exigirà una prova específica d'ingrés, a part de la selectivitat.

 

Les universitats que impartiran el doble grau són la de Barcelona (UB), Lleida (UdL), Girona (UdG), Vic (UVic), Rovira i Virgili (URV) i Internacional de Catalunya (UIC). Entre totes oferiran 220 places, 150 de les quals seran públiques. Alhora, totes les universitats catalanes oferiran 460 places menys a Magisteri, un 14% menys que el curs actual. Totes les facultats, incloses les sis del nou doble grau més l'Autònoma, l'Abat Oliva i la Ramon Llull, tindran entre el 10% i el 17% de reducció de places. La UIC, però, tindrà una disminució del 29% de places, i la UVic, només el 4%.

De fet, la Generalitat pretén reduir encara més el nombre total de places de Magisteri, unes 2.800, que el curs que ve tornaran als nivells del 2007/2008. Miquel Martínez, coordinador de la prova pilot, considera que cal oferir unes dues mil places per tenir uns 1.600 professors formats per substituir els que es jubilin.

segueix-nos «