Dimarts 26

Març de 2019

“Tant de bo tots els dispositius d'acollida siguin tan exemplars com aquest”

05/07/2018 09:29h

"El dispositiu d'acollida d'ahir va ser exemplar. Hi havia de tot: servei psicosocial, servei jurídic i totes necessitats bàsiques que va garantir la Creu Roja. Tant de bo sempre fos així i tant de bo a les costes andaluses fos així". Són declaracions a l'informatiu 'Notícies en xarxa' de Pascale Coissard, de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. Esplugues de Llobregat, Manresa i Barcelona són les localitats que els han acollit de manera provisional les 60 persones rescatades pel vaixell Open Arms mentre decideixen si demanen protecció internacional a Espanya.

L'alegria per aquest final de periple contrasta però amb les denúncies reivindicatives que s'han fet des de l'ONG Pro Activa Open Arms. Òscar Camps, fundador de l'entitat, ha carregat amb contundència contra les polítiques migratòries de la Unió Europea i especialment contra Itàlia i Malta per haver-los negat l'entrada a port.

Els 60 migrants han passat la primera nit tranquil·la. A la residència Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat s'han instal·lat 49 homes sols. Les dues famílies amb fills s'estaran a Manresa. I a Barcelona s'hi han quedat les dones i els menors que han arribat sense cap familiar que els acompanyi i que han quedat sota tutela de la DGAIA.

De moment, aquestes 60 persones disposaran d'un permís humanitari de 30 dies, tot i que Creu Roja insistirà perquè s'allargui fins als 45, el mateix temps que es va donar als migrants de l'Aquarius.

segueix-nos «