Diumenge 26

Maig de 2019

Trànsit demana extremar la prudència en una operació sortida complicada per les marxes lentes dels transportistes

11/10/2018 09:10h

Àudios:

485 mil vehicles sortiran de l'Àrea Metropolitana de Barcelona entre les tres d'aquesta tarda i demà al migdia.  I molts d'ells toparan de ple amb la protesta en forma de marxa lenta que els transportistes de Girona, Lleida i Tarragona protagonitzaran arreu del territori - de 17 a 19 h - contra les restriccions de pas a    l' N-ll, l'N-340 i l'N-240.  El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, demana "extremar la prudència" en un any en què el nombre d'accidents i morts està sent molt alt a Catalunya.

154 persones, en concret, han perdut la vida a les carreteres catalanes des de principi d'any. I per evitar incrementar la xifra, més de 1.400 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per la seguretat, aquest pont del Pilar. En declaracions a La Xarxa, Juli Gendrau insistia en la necessitat de no abaixar la guàrdia. "Hi ha molt ocupant del vehicle que no pren les mesures. Que l'ocupant del seient del darrere no es posi el cinturó i que acabi sent - després d'un xoc - l'única víctima mortal en un accident... Són situacions que han de fer que la gent prengui consciència del que pot passar". No només s' ha d'interpel·lar al conductor, perquè ha begut o perquè corre més del compte, també els acompanyants han de tenir en compte la seva conducta dins del vehicle, ha conclòs el director del Servei Català de Trànsit.

I més en un cap de setmana llarg que es preveu especialment complicat per les marxes lentes dels transportistes. N'hi ha previstes 4 com a mínim: a Tarragona, Terres de l'Ebre, Girona i Lleida. Recorreran trams de l'N-ll, de l'N-340 i de l'N-240 però també circularan per l'AP-7 i A-27. El president de la Confederació Empresarial de Transport per carretera de Catalunya, Eduard Ayach, ha dit a La Xarxa "és l'única via que tenim per poder participar en algun diàleg amb l'administració que fins ara no ens ha fet cas en cap de les nostres recomanacions i han tirat endavant (....) obligant-nos a passar per l'autopista de pagament". Unes restriccions que, segons Ayach, suposen un greuge importantíssim per a les empreses del país. "A qui afecta més (la mesura ) és a les empreses que circulem pel territori; no als vehicles de llarg recorregut que al final són el volum més important. Si no es pot arribar a cap acord amb l'administració perquè puguin aixecar algunes de les restriccions pels vehicles locals, doncs ens hem de començar a mobilitzar".

segueix-nos «