Dilluns 26

Agost de 2019

ALBERT CARBONELL GUANYA EL 22è CERTAMEN BANYOLES-CERET

02/10/2006 02:00h

DAVID BERTRAN

La sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles va ser l’escenari, dissabte, de la proclamació de l'obra guanyadora del 22è Premi Ceret - Banyoles de música per a cobla - Premi Manel Saderra i Puigferrer i del Premi especial Autor jove. L'obra guanyadora, dotada amb 5.000 €, ha anat a parar a mans d'Albert Carbonell, de Barcelona, pel seu "Concertone. Concert per a piano i cobla". El Premi especial Autor jove, dotat amb 1.000 €, s'ha atorgat a Gerard Pastor, de 22 anys i de Palau - Solità i Plegamans, per l'obra "Desvariacions per a piano i cobla. si fa sol a Milà" . Aquest darrer premi s'atorga a compositors de menys de 30 anys.

Durant l’acte, la presidenta del jurat, Ma. Àngels Alabert, va destacar la gran unanimitat que hi ha hagut entre tots els membres del jurat a l'hora d'atorgar aquest premi. Per la seva banda, el membre del jurat Francesc Cassú, va subratllar la qualitat de l’obra, amb una feina important i un llenguatge actual.

El president del Foment de la Sardana, entitat impulsora del certàmen, Joan Parnau, va voler felicitar-se per la bona marxa i qualitat del premi. En aquest sentit va desvetllar que des del 1986 s'han presentat més de 200 obres a aquest premi, de les quals 50 s'han estrenat i premiat i s'han repartit més de 100.000 € en premis.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Banyoles, Joan Julià, va voler garantir la continuïtat i solidesa del certamen. Així mateix, remarcava que el Premi Ceret-Banyoles és una aportació molt important a la cultura del nostre país, amb obres per a cobla de molta qualitat i per les s’aposta molt fort.

En l'edició d'enguany s'han rebut un total de 13 obres, de les quals 2 s'han presentat al Premi especial Autor jove. Només una obra, "Homilia cinquena" s'ha exclòs del premi per no complir amb una de les bases del certamen.

El Premi Ceret-Banyoles es convoca cada any, un des de Ceret i l'altre des de Banyoles. Els autors rebran el guardó per les Festes de Sant Maritirà, durant el tradicional concert de cobla que tindrà lloc el dissabte 21 d'octubre, a les 5 de la tarda al Pavelló de la Draga, i on s'estrenaran les obres premiades l'any passat.

segueix-nos «