Diumenge 24

Març de 2019

Ampli suport a la candidatura de Miquel Martí Pol al premi Nobel

14/03/2000 09:00h

Uns 400 ajuntaments de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Andorra donen suport a la petició del consistori de Mollet del Vallès (el Vallès Oriental) de guardonar el poeta Miquel Martí Pol amb el premi Nobel de Literatura. L’Associació d’Amics de Miquel Martí Pol i el consistori de la població demanen als ajuntaments que s’han adherit a la proposta que realitzin actes populars vinculats amb la figura del poeta, la seva obra i el seu compromís social. Es proposa als diferents pobles que aquests actes es facin al voltant del 19 de març ja que és quan el poeta farà 71 anys i a més, aquest dia es clausurarà l’any Miquel Martí Pol.

El regidor de Cultura de l’ajuntament de Mollet, Oriol Fort, ha explicat que la finalitat de la proposta és aconseguir que s’homenatgi al poeta a totes les comunitats de parla catalana. Fort ha afegit que “aquesta pot ser una excel·lent forma d’expressar l’estima popular a Miquel Martí Pol”. A part, el regidor considera aquests actes com una manera de demostrar la “voluntat col·lectiva que el poeta, i amb ell la llengua catalana, pugui assolir el reconeixement internacional que significa un premi Nobel”.

L’ajuntament de Mollet ha organitzat un acte el 8 d’abril que consistirà en la teatralització dels seus poemes per part d’actors de la ciutat.

segueix-nos «