Dimarts 18

Juny de 2019

Anna Pruna, la primera dona que dirigeix la política esportiva de la Generalitat

04/12/2006 12:44h

La dona és quasi invisible en el món de l'esport. Poques són les dones esportistes que aconsegueixen el reconeixement que es mereixen i poques també les que accedeixen a òrgans de direcció de clubs, federacions i entitats esportives. A Catalunya hem fet un pas endavant en la normalització de la dona en el món de l'esport. L'exjugadora de bàsquet Anna Pruna s'ha convertit en la primera dona que ocupa la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat. El seus objectius són aconseguir el "reconeixement" que l'esport es mereix i que aquest "formi part de la vida de totes les persones". Però, el seu nomenament potser implicarà també un impuls i un reconeixement de l'esport femení. Nascuda a Badalona l'any 1968 i mare de dos nens, Anna Pruna i Grivé és la primera dona que dirigeix la política esportiva del Govern català rellevant a Manel Ibernal capdavant de la Secretaria General de l'Esport, càrrec que fa sis mesos ocupava Rafel Niubò.

Marcada pel cognom que ha donat a conèixer el seu germà Ricard Pruna, metge del FC Barcelona, la nova secretaria general de l'esport és una dona que ha fet carrera en el món de l'esport, tot i que com moltes dones esportistes sovint ha passat desapercebuda.

Anna Pruna va jugar al Club Juventut de Badalonai al CB Sant Adrià. Es va llicenciar en Educació Física per l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC)i va fer de mestre a l'Escola Badalonès de Badalona i de coordinadora de l'escola d'iniciació esportiva de l'Escola Canigó de Barcelona.

També va cursar un màster en gestió de qualitat i auditoria de sistemes i un postgrau de gestió econòmica d'entitats esportives a la Universitat de Barcelona(UB). Va ser així com va fer el salt de la pista al despatx. Durant tretze anys, Pruna ha ocupat diversos càrrecs dins la direcció de l'Unió Barcelonina d'Activitats Esportives(UBAE), una entitat dedicada a impulsar l'esport i a gestionar instal·lacions esportives.

Va ser a l'UBAE, on Pruna va coincidir amb Rafel Niubò, qui va ser secretari general de l'Esport durant els tres primers anys del Govern tripartit, i es va convertir en una de les persones de la seva màxima confiança. Així, Anna Pruna ha arribat al capdavant de la política esportiva del nou Govern abrigada per Niubò, qui defineix a la nova secretaria de l'esport català com "una especialista a executar projectes i una gran gestora".

segueix-nos «