Dimecres 21

Agost de 2019

Comença el judici per la mort d'un jove durant les festes de Gràcia de fa 2 anys

05/11/2006 14:54h

Un jurat popular jutjarà a partir d'aquest dimarts els dos joves skins acusats de l'assassinat de Roger Albert Giné, un okupa de vint-i-cinc anys que va ser apunyalat durant les festes de Gràcia, de Barcelona, el 2004. El judici havia de començar aquest dilluns, però s'ha ajornat. Segons l'acusació, tot va començar quan un grup d'skins va insultar un grup d'okupes. Això va desencadenar una baralla que va acabar amb la mort del jove okupa. Els fets van passar de matinada al carrer Gran de Gràcia del barri de Gràcia de Barcelona.

El fiscal i l'acusació particular i popular, exercida per l'Ajuntament de Barcelona, sostenen que es va tractar d'un assassinat. Per contra, la defensa manté la innocència i assegura que va ser un homicidi per imprudència ja que els acusats van actuar en legítima defensa.

La mort del jove okupa va originar un seguit de protestes violentes organitzades per aquest col·lectiu en les quals van resultar ferits vuit agents dels Mossos d'Esquadra i tres de la Guàrdia Urbana. A més es van crear importants desperfectes als entorns de la plaça Sant Jaume.

El judici per la mort de Roger Albert Giné es prolongarà fins d'aquí a dues setmanes.

segueix-nos «