Dimarts 19

Juny de 2018

Controlat l'incendi declarat a la Costa Brava

01/02/2003 10:58h

620 hectàrees de massa forestal cremades, més de 400 persones desallotjades de les seves cases i dos bombers ferits és el balanç de l’incendi que es va declarar cap a les 15:48 hores de divendres en un punt proper del club de golf Costa Brava, al municipi de Santa Cristina d’Aro (el Baix Empordà) i que a causa de la tramuntana es va estendre fins a la localitat de Tossa de Mar (la Selva). Segons informacions facilitades pels Bombers de la Generalitat, l’incendi ja ha estat controlat i s’espera arribar a la seva extinció durant aquest dissabte. La causa de l'incendi ja ha estat determinada: la crema negligent de rostolls. Les proves recollides al lloc dels fets han estat confirmades per les declaracions d'una persona que s’hauria declarat culpable del foc. L’home ha reconegut que va procedir a la crema de les restes d’una poda i que el foc es va descontrolar a causa del fort vent. La crema controlada de rostolls a l’hivern està permesa per llei però no en dies de temperatura o vent extrem, com era el cas. Per això, aquesta persona serà acusada de negligència.

25 dotacions dels Bombers han treballat durant tota la nit al lloc de l’incendi. Els mitjans aeris no s’hi han desplaçat fins a primeres hores d’aquest dissabte; segons dades facilitades pel director general d’emergències, Ramon Bonastre, dos helicòpters i una avioneta. En la jornada de divendres va ser impossible la seva col·laboració en les tasques de control i extinció donats els forts vents que van bufar a la zona i que van arribar fins al 202 quilòmetres per hora.

Aquesta tarda només hi treballen 14 dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter. Es quedaran a la zona per sufocar el foc, evitar que el vent el revifi i remullar el terreny cremat.

El foc va obligar com a mesura preventiva a desallotjar la tarda de divendres els més de 400 residents de cinc urbanitzacions de Santa Cristina d’Aro i de Sant Feliu de Guíxols: Rosamar-Cala Salions, Casa Nova, Punta Brava, Cala Canyet i Golf Costa Brava. Els veïns van passar la nit en les oficines del Patronat de Turisme de Sant Feliu i de Tossa de Mar. Cap de les seves cases s’ha vist afectada pel foc, tot i que alguns dels seus jardins sí ha patit l’acció de les flames. Al llarg d’aquest matí han començat a tornar als seus habitatges.

La violència de l’incendi va portar també a tallar la carretera GI-682, que uneix Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. Aquest matí ha estat oberta però només per als veïns de la zona. Quan la seva neteja es doni per acabada, es reobrirà a tot el trànsit. El foc també va provocar que algunes de les línies de subministrament elèctric de Fecs-Endesa es veiessin malmeses, fet que va comportar talls de llum en localitats com Castell-Platja d’Aro.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «