Dimarts 21

Agost de 2018

Cossos mancats d’identitat

24/04/2006 14:18h

L’espai Metrònom de la ciutat de Barcelona ofereix, fins al proper 10 de juny, la mostra Cuerpos de fe de l’artista gallega Ana De Matos. A través d’un muntatge audiovisual, acompanyat per un conjunt d’instal·lacions, De Matos obliga a l’espectador a reflexionar sobre l'identitat; concretament, la de les dones. La inauguració serà aquest dimarts 25 d’abril a les 20h del vespre i, amb aquesta exposició, Ana de Matos participa al Festival Internacional de Videoart LOOP'06 i a la 12a Mostra D'Art de Dones de Barcelona FEM'ART 2006 que, anualment, organitza Ca la Dona. "La dona experimenten el món sempre a través d’alguna cosa –d’algun objecte, d’alguna idea, d’alguna imposició- que no li acaba de deixar ser ella mateixa". Aquest és el tema central de Cuerpos de fe, l’última obra de l’artista gallega Ana De Matos que ara arriba a Barcelona de la mà de la Fundació Rafael Tous d'Art Contemporani.

Rostres amagats rere la burca, llibertats retallades en nom de la gelosia, el vel, la paraula sagrada de les religions, les històries de la premsa del cor... utensilis, robes i idees que es converteixen en arquetips, que després passen a mites, i que del mite arriben a ser veritats de llei. De tot plegat, “de com les dones s’han d’acomodar, una vegada i una altra, en la seva vida quotidiana per a passar de ser presonera a princesa”, és del que parla Cuerpos de Fe.

Així, amb un anàlisi que va des de les nines Barbie com a cànons de bellesa, fins a la santificació de Diana de Gales, passant per la mística catòlica o la situació de les dones hindús; aquesta mostra pretén provocar a l’espectador perquè reflexioni sobre les seves idees preconcebudes sobre el concepte identitat.

Per primer cop en la seva trajectòria, l’artista Ana De Matos mostra peces en vídeo en una exposició que forma part del Festival Internacional de Videoart LOOP’06 i del programa de la 12a Mostra D’Art de Dones de Barcelona FEM’ART 2006 organitzada per Ca la Dona.

Dades de l’exposició

Cuerpos de fe s’inaugura, a Barcelona, el dimarts 24 d’abril a les 20 hores del vespre i, fins el proper 10 de juny es podrà visitar, amb entrada gratuïta, a l’espai Metrònom de la Fundació Rafael Tous d'Art Contemporani, ubicat al carrer Fusina de la capital catalana. L’horari de l’espai Metrònom és, de dimarts a dissabte, d’11h del matí a 14h del migdia i de 17 a 20h de la tarda.

FEM ART és la Mostra d'art de dones que Ca la Dona organitza anualment per tal d'oferir un espai de promoció d'art de dones entre dones, un espai per a l'experimentació artística des de la mirada de les dones.

segueix-nos «