Dimarts 26

Març de 2019

Crònica del Bateig dels Xerrics d'Olot

13/05/2002 11:10h

Xerrics d'Olot: Pilar de 4 caminant, 3 de 6, 4 de 6, 4 de 6 amb l'agulla (després d'un intent desmuntat) i pilar de 4.
Marrecs de Salt: Pilar de 4 caminant, 4 de 8 carregat, 5 de 7, 2 de 7 i vano de 5.
Castellers de Sabadell: Pilar de 4 caminant, 3 de 7, 4 de 7, 5 de 6 i pilar de 5. A la plaça Major d'Olot a més de gaudir veient ballar els Gegants d'Olot, també es podran veure, a partir del dia d'avui, diades castelleres.

Aquest diumenge, 12 de maig, els garrotxins han batejat la seva colla, els Xerrics d'Olot, que de la mà dels Castellers de Sabadell i dels Marrecs de Salt, han fet la seva primera actuació amb camisa de color grana, com les gredes dels volcans que envolten la ciutat.

Sabent que era un gran dia per la comarca, els Deus també han fet pinya i durant tot el matí ha lluït un sol deliciós que ha fet que els olotins s'atansessin per donar el seu suport als nous castellers.

Les tres colles han entrat a plaça, simultàniament, amb pilar de 4 caminat.

En primera ronda els amfitrions han descarregat el seu primer 3 de 6. Els blaus han volgut obsequiar als grana amb un 4 de 8 que ha fet llenya quan sortien quints i un cop la mainada ja era fora de la pinya. Cal mencionar que és el primer carro gros que intenten els Marrecs aquest any. Han tancat ronda, els Saballuts, amb un 4d7 d'execució perfecta.

Els Xerrics han obert la següent volta amb el seu 4 de 6, ja descarregat per tercera vegada en la seva curta vida. Els Marrecs, per tranquil·litzar els ànims, han descarregat el 5 de 7 i els Castellers de Sabadell un 3 de 7 de bones mides i bon ritme.

Els d'Olot han volgut pujar el seu llistó arrodonint la seva actuació amb un tercer castell de la gamma de sis. S'han proposat descarregar un 4 de 6 amb el pilar al mig. Desprès d'un intent desmuntat, degut a un problema de càlcul de mides entre aixecador i anxaneta, s'ha pogut descarregat desprès del segon intent i un cop feta la segona aleta. Els de Salt no volien marxar de plaça sense descarregar el seu tercer castell que portaven al sarró: el 2 de 7. Amb el descarregament de la "pubilla" dels castells, els Marrecs s´han tret el gust agredolç que els hi havia quedat de la primera ronda. Els de Sabadell han finalitzat amb un 5 de 6 quan a plaça ja tant sols quedaven els castellers i els incondicionals dels Xerrics.

La ronda de pilars s'ha fet conjunta, descarregant un pilar de 4 els d'Olot, un de 5 els de Sabadell i un vano de 5 els de Salt. També hi ha hagut un parell de pilars de 4 espontanis per part dels Xoriguers (colla universitària de la UdG) en honor dels nou batejats.

Per arrodonir la festa i tal com és costum en tot acte d'importància, hi ha hagut un bon dinar, amb paella inclosa, i una bona gresca per part de les tres colles i membres d'altres colles que han assistit al bateig.Logo dels Xerrics d'Olot Xerrics d'Olot:
Pilar de 4 caminant, 3 de 6, 4 de 6, 4 de 6 amb l'agulla (després d'un intent desmuntat) i pilar de 4.
Logo dels Marrecs de Salt Marrecs de Salt:
Pilar de 4 caminant, 4 de 8 carregat, 5 de 7, 2 de 7 i vano de 5.
Logo dels Castellers de Sabadell Castellers de Sabadell:
Pilar de 4 caminant, 3 de 7, 4 de 7, 5 de 6 i pilar de 5.


Ramon Grau, Marrecs de Salt

segueix-nos «