Dilluns 21

Maig de 2018

Dones cristianes i musulmanes posen la Bíblia i l'Alcorà sobre la taula

26/11/2004 09:00h

Si tens curiositat per saber quin és el paper de la dona dins la religió musulmana i la cristiana i conèixer una mica més ambdues tradicions, l’Associació Cultural Insha-Allah organitza un diàleg a la Biblioteca del Centre Francesca Bonnemaison sobre aquest tema. La trobada tindrà lloc aquest dissabte, 27 de novembre, i té un objectiu clar: refusar els estereotips que encasellen les dones, defensar els seus drets i debatre sobre la seva posició tant a la Bíblia com a l’Alcorà. El diàleg, que porta el nom La dona en la tradició musulmana i en la tradició cristiana, partirà d’una taula rodona encapçalada per tres dones compromeses de ple amb aquesta causa. L’escriptora i doctora Asma Lamrebet (Simplement musulmana, 2004) oferirà la xerrada Dona musulmana: entre usurpació de drets i estereotips; Mercedes Budellès, teòloga feminista, parlarà de La Bíblia: experiència de lectura feta per dones; i Yaratullah Monturiol, presidenta d’Insha-Allah, escriptora i poetessa, parlarà sobre Llenguatge islàmic: el sentit de la lletra.

L’acte tindrà lloc de les 10:00 a les 14:00 hores al Centre Francesca Bonnemaison, al carrer Sant Pere més Baix, 7, al Casc Antic de Barcelona. L’entrada és gratuïta i, a més, l'organització ha preparat un esmorzar per als assistents.

Segons ha explicat Hawwa Morales, membre d'Insha-Allah, "la trobada pretén propiciar el diàleg entre experiències, la mútua coneixença de les tradicions (perquè malgrat haver-hi moltes dades, realment no hi ha un veritable coneixement de les mateixes), i donar l'oportunitat a la gent de veure que el camí de la religió i el de la reflexió de les escriptures musulmanes no está tancat i no es pot tancar".

L’Associació Insha-Allah, que es va fundar l’any 1994, pretén donar veu a la dona musulmana. La seva seu, situaada al carrer Portal Nou, 25 de Barcelona, sempre està oberta per a tothom. Allà es donen classes d’àrab, català i castellà, es fan sessions de lectura de l’Alcorà per a dones, nens i nenes, mediació intercultural i suport social a dones musulmanes.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «