Dimarts 18

Juny de 2019

Dones que mereixen llibres

12/06/2006 19:01h

Ajuntament de Terrassa presenta, a les 19h d’aquest dilluns 12 de juny, tres biografies de dones del municipi que destaquen per la seva lluita contra la dictadura franquista. Tres llibres que volen contribuir a la recuperació de la memòria històrica femenina. D’altra banda, a Barcelona, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison conjuntament amb el Centre Dona i Literatura de la Universitat de Barcelona presenten, dimarts dia 13, una altra publicació dedicada a dones. Es tracta de Literatura y feminismo en España (s XV-XXI), l’última obra de la nord-americana Lisa Vollendorf que recopila diversos assaigs de diferents autores i sobre diverses dones protagonistes de la tradició feminista hispànica. Tres històries de vida. El Servei de Promoció de la Dona de l’Ajuntament de Terrassa ha batejat amb aquest títol l’acte de presentació de tres biografies de dones terrassenques que han destacat per la seva lluita antifranquista. Són tres llibres sobre les vides de Maria Bigordà i Montmany, Celia Garcia López i Ignàsia Mirosa Bohigas.

L'acte de presentació, que tindrà lloc a la Casa Soler i Palet a les 19 hores d’avui dilluns dia 12, és la culminació de l’homenatge que l’Ajuntament de Terrassa va retre l’any passat a aquestes tres dones, en reconeixement a la seva lluita i amb l’objectiu de contribuir a la recuperació de la memòria històrica.

La regidora de Promoció de la Dona, Fabiola Gil; Domènec Martínez, membre de la Comissió Cívica de Recuperació de la Memòria Història de Terrassa i autor de la biografia de Celia Garcia; Maria Salvo, presidenta de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics i Represaliats i membre de l’associació Les dones del 36, i Bernat Chueca, estudiant de l’IES Torre del Palau i autor del treball Alliberament de la dona a la 2a República, seran els encarregats de presentar les biografies.

Sobre les constructores de la tradició feminista

I de Terrassa a Barcelona. Dimarts 13 de juny, a les 19:30 h, a la sala Àgora del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, es presentarà el llibre Literatura y feminismo en España (s XV-XXI). L’acte comptarà amb la presència de l'autora del llibre, la professora de la Universitat Estatal de Califòrnia i reconeguda investigadora del moviment feminista Lisa Vollendorf.

Vollendorf exposarà el perquè del seu últim llibre, una obra que repassa la literatura espanyola des del segle XV fins a l'actualitat, analitzant diferents dones que han contribuït a forjar el moviment feminista a Espanya.

La professora Marta Segarra, del Centre Dona i Literatura de la Universitat de Barcelona, i Joana Sabadell, professora a la Universitat Estatal de Nova York, estaran també presents en l’acte de presentació i en el posterior col·loqui.

segueix-nos «