Diumenge 24

Març de 2019

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, va inaugurar dimecres la base d’agents rurals de l’Anoia

02/10/2003 21:45h

Aquesta instal·lació actuarà com a base territorial dels agents rurals a la comarca i servirà de magatzem de material i d’equipaments d’aquest cos. La base va ser inaugurada davant els responsables municipals de l’Anoia i amb la participació del President del Consell Comarcal, Joan Vich i l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí.

En els parlaments inaugurals, Vich i Aymamí van coincidir en destacar la importància del servei que s’està prestant des de les bases d’agents rurals que hi ha en el territori i van posar de manifest la importància de la prevenció per evitar riscos que poden afectar el medi natural com els incendis, però també aquelles accions que afecten als rius o altres ecosistemes. En aquest sentit, el President del Consell Comarcal va fer una referència explícita al Riu Anoia i als continuats episodis contaminants que pateix.

El Conseller de Medi Ambient, va aprofitar la seva intervenció per recordar les diferents fites que s’han aconseguit des del departament de Medi Ambient i que van començar amb la creació del departament de Prevenció de Riscos en el Medi Natural.

A banda de gestionar els recursos tant materials com personals que es destinen a les diferents comarques catalanes per fer front a les diferents accions que poden alterar el medi natural, el pas següent del departament, segons va explicar Espadaler, va ser dotar-lo de bases suficients repartides pel territori. Després va venir l’aprovació per part del Parlament de Catalunya d’una llei específica per regular les organització i les tasques dels agents rurals i el darrer dels compromisos adoptats ha estat la implantació d’un sistema digital de comunicació, anomenat Agora, i en el qual la Generalitat hi destinarà més d’11 milions i mig d’euros. Espadaler va mostrar-se satisfet ja que aquest sistema permet homologar i integrar els equipaments digitals a tot Catalunya.

Entre altres actuacions Agora permet el coneixement de l’estat dels recursos i la seva situació geogràfica en la línia amb els terminals GPS, el marcatge de pistes, camins o nius amb molta precisió, la interconnexió via xarxa informàtica o la introducció de dades directament des de la terminal de l’efectiu.

El conseller va tenir paraules d’agraïment per als agents rurals i per l’equip de voluntaris medi ambientals sense els quals, va dir, seria impossible protegir i preservar el medi natural.

Actualment a Catalunya hi ha 412 agents rurals i la xarxa de comunicacions és operativa 24 hores al dia i durant els 7 dies de la setmana. A la base d’agents rurals de l’Anoia, que està ubicada a l’Avinguda Pau Casals d’Igualada hi treballaran un cap d’agents rurals i 9 agents més i disposen d’un parc mòbil de 4 vehicles tot terreny.

A l’acte també hi van ser presents el Diputat Provincial, Teodoro Romero, el Director General de Prevenció de Riscos en el Medi Natural, Josep Escorihuela i el delegat territorial de Medi Ambient, Isidre Ferran.

segueix-nos «