Diumenge 21

Juliol de 2019

El doctor Rosset i el setmanari El Vallenc, premiats a la Nit de Castells

15/04/2007 15:05h

El doctor Jaume Rosset, director mèdic del projecte de casc casteller, i la campanya en favor del Museu Casteller de Valls del setmanari El Vallenc van rebre els dos guardons atorgats en la primera Nit de Castells organitzada aquest dissabte a la capital de l'Alt Camp per la revista Castells. La gala, amb una important representació del món polític, també va servir de presentació oficial de la campanya per convertir els castells en patrimoni de la humanitat. La Nit de Castells és una iniciativa de la revista bimestral Castells -editada per Utopia Global- que pretén convertir-se en una cita annual en la què el món casteller reconegui algunes de les iniciatives de caire social que s'ho produeixen. En aquesta primera convocatòria, celebrada a Valls, es van atorgar premis a una trajectòria individual i a una iniciativa de caire col·lectiu.

El primer guardó va ser per Jaume Rosset i Llobet, metge i membre dels Minyons de Terrassa, pioner en l'aplicació de la medicina i la ciència per a la prevenció de lesions. Rosset ha participat en diversos estudis del tema, és col·laborador freqüent en mitjans de comunicació i actualment és el director mèdic del projecte del casc casteller. Pel que fa a la iniciativa col·lectiva, es va voler reconèixer la campanya que, des de fa un any i mig llarg, du a terme el setmanari El Vallenc reclamant el compliment dels compromisos pel que fa a la creació d'un Museu Nacional Casteller.

Juntament amb els dos guardons, es va concedir una beca a la comissió que està elaborant la candidatura dels castells a la categoria de Patrimoni de la Humanitat Immaterial de la Unesco -tal i com es va fer recentment amb la Patum de Berga-. Precisament la Nit de Castells va servir com a presentació oficial d'aquesta campanya, que des de fa mesos impulsa la mateixa revista Castells.

Aquesta qüestió va centrar bona part de les intervencions, inclós el del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que va destacar la idoneitat de la iniciativa i va assegurar que els castells estan en condicions de convertir-se en la punta de llança de la cultura tradicional catalana, ja que compleixen amb el doble objectiu de ser capaços d'integrar i de rejovenir-se.  

segueix-nos «