Dimarts 21

Maig de 2019

El Partit Cannabis, vuitena força política a l’Estat espanyol

14/06/2004 00:47h

A les portes d’aconseguir un escó al Parlament Europeu, s’han quedat els partits Coalició Europea(CE), el Grup Verd (LV-GV) i el Partit Cannabis por la Legalización y Normalización. Aquest darrer és una de les sorpreses d’aquesta jornada electoral. És la primera vegada que es presenta a les Eleccions Europees i ja ha aconseguit convertir-se en la vuitena força política a l’Estat espanyol i la setena a Catalunya. Els resultats del Partit Cannabis a altres comunitats no són menys sorprenents. Aquest partit que apel·la a la legalització del cannabis ha estat la quarta força més votada a Castella-Lleó i la cinquena a les comunitats autònomes de Madrid, Cantàbria, Galícia, La Rioja, Castella-La Manxa i Múrcia. A més a més, és el sisè partit més votat a Aragó, Extremadura, Andalusia i les Canàries; el setè al País Basc, Catalunya i Astúries, i el vuitè al País Valencià, Navarra i les Illes Balears.

Així, el Partit Cannabis aconsegueix 53.785 vots a Espanya que el situen com a vuitena força política a l’Estat. Els barcelonins i els madrilenys són els que més l’han votat. El Partit Cannabis ha aconseguit 6.575 vots a Barcelona i 6.370 a la capital espanyola.

A l’Estat espanyol, per sobre del Partit Cannabis i a les portes d’aconseguir un escó al Parlament Europeu, s’ha quedat Coalició Europea (CE), que aplega diversos partits com ara el Partit Andalusista (PA) i Coalició Canària (CC). CE ha aconseguit 184.575 vots i, per tant, és la sisena força política més votada a Espanya. Segueixen la CE, el partit Els Verds-Grup Verd (LG-GV), que amb 66.060 és el setè partit més votat.

A Catalunya, la plaça de sisena força política l’ocupa el Grup Verd, mentre que Coalició Europea es queda amb l’onzena posició. La vuitena força, per darrere del Partit Cannabis, és la Candidatura d’Unitat Popular.

segueix-nos «