Dijous 17

Octubre de 2019

Els Moixiganguers s'apunten al carro de vuit

La vila d'Igualada recupera els galons de nou de la mà dels Castellers de Vilafranca

23/08/2010 00:13h

La festa major d'Igualada tornava enguany a gaudir d'un cartell de luxe, amb la presència de les dues colles que enguany estan més en forma: els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. A més, la colla local també va rendir a un gran nivell, assolint el primer quatre de vuit del seu historial.

Precisament la colla de la ciutat va ser l'encarregada d'obrir les respectives rondes, amb la prèvia entrada dels pilars de quatre caminats de cada colla i els pilars a la sortida d'ofici. I ho van fer ni més ni menys, i per sorpresa de molts, amb l'intent del seu primer castell de vuit de la seva trajectòria: el quatre de vuit. Aixecat pis per pis, amb un tronc força carregat de pes, però amb bona pinta, el castell es va alçar lent, però sense perdre gaire la mida. Just a l'entrada dels dosos va haver-hi moments de dubtes per part de la canalla que van fer perdre uns segons meravellosos que potser podien haver debilitat l'estructura. Amb l'empenta de la gent de la plaça, la canalla no va recular i va continuar el seu ascens fins a carregar el castell. La sortida va ser bona i els castellers del tronc van defensar el castell amb molta veterania, malgrat que s’anaven estirant a terços i quarts. L'eufòria va ser màxima en veure que els igualadins feien història en descarregar el seu primer castell de vuit. Desprès de l'èxit, tocava arrodonir-ho amb dos castells de la gamma alta de set que tenen plenament assolits com és el cinc de set i el tres de set aixecat per sota. Els dos castells es van aconseguir amb un mica més de nervis, amb les sensacions del primer vuit encara a flor de pell, però els Moixiganguers van saber treballar per tal d'aconseguir la millor actuació de la seva història. Aquesta és una fita molt important donat que els igualadins l'any passat van aconseguir els seus millors registres assolint amb assiduïtat el tres de set per sota i carregant el dos de set. Enguany semblava que seguien en la mateixa sintonia de la passada temporada, però potser amb menys regularitat. Tot i així, entre cella i cella dels morats hi havia la fita d'assajar el carro gros, castell que finalment han assolit amb escreix.

Com a cap de cartell, a banda dels egarencs, hi havia la presència, després d'alguns anys sense fer-ho, dels Castellers de Vilafranca. Uns vilafranquins que venien de segellar la millor actuació de la temporada el dia anterior al Catllar amb els dos de nou i el pilar de vuit amb folre i manilles. Amb menys quantitat de camises, els verds van oferir una diada més relaxada però amb grans castells. Primer plantaven un quatre de vuit amb agulla, sense problemes, marca de la casa. A segona ronda, i després d'aconseguir un bon peu, van alçar el tres de nou amb folre, un castell que cada vegada es troba en millors condicions de ser alçat un pis més. Feia molt de temps que a Igualada no s'hi veia un castell de nou, els darrers daten del 2003 amb els verds també com a protagonistes. Per finalitzar van fer el tres de vuit amb l'agulla, el castell que més van haver de treballar amb una estructura més tancada i que va fer patir en algun moment els seus castellers.

Finalment la tercera colla a actuar, van ser els Minyons de Terrassa, uns clàssics de la festa major igualadina, i que tornaven de les seves vacances, des del passat mes de juliol, amb només un assaig i escaig a les esquenes. Aquest fet va comportar que els malves només poguessin afrontar una senzilla clàssica de vuit, amb tronc lleugers i amb vistes a reptes superiors. Tant el quatre de vuit com el dos de set els van aconseguir de forma molt correcta. En canvi el tres de vuit va ser el castell que van haver de treballar més, ja que no van acabar de trobar la mida ideal i a més va tenir un petit ensurt amb l'entrada de quints amb una batzegada a la rengla del castell. Els egarencs es guarden tota l'artilleria per a les properes actuacions, pensant en la diada de Sant Fèlix on els seus objectius principals passen per afrontar de nou el dos de nou amb folre i manilles i el cinc de nou amb folre.

Per cloure la diada van assolir un perfecte pilar de set amb folre que confirma que els components del pilar cada vegada s'entenen més, fet que quedar confirmat després d’haver aconseguit descarregar el primer pilar de vuit d'aquesta nova alineació el dissabte. Els Minyons van oferir dos pilars de cinc i la colla local un vano de cinc, per després portar un pilar de quatre al balcó.

Moixiganguers d’Igualada: P4 cam, 4d8, 5d7, 3d7xs, vano de 5
Castellers de Vilafranca: P4 cam, 4d8a, 3d9f, 3d8a, P7f
Minyons de Terrassa: P4 cam, 4d8, 2d7, 3d8, 2P5

SERGI SÁNCHEZ

segueix-nos «