Diumenge 26

Maig de 2019

En.red.ando, Kràmpack i la revista B-Guided, premis Ciutat de Barcelona 2000

30/01/2001 10:23h

El lloc web que dirigeix el periodista Luis Angel Fernández Hermana ha estat el guanyador del prestigiós premi que atorga l’Ajuntament barceloní en la categoria de Multimèdia. El jurat ha considerat En.red.ando mereixedor del guardó per “haver articulat un espai de reflexió i debat sobre les noves formes de comunicació, amb visió de futur". La pel·lícula Kràmpack i la revista de tendències B-Guided també han estat premiats en les categories d’Audiovisuals i de Disseny, respectivament. En.red.ando, una de les referències de la Xarxa pel que fa a pensament sobre la societat digital i els nous mitjans de comunicació, va celebrar recentment el seu cinquè aniversari amb diversos actes. Un dels més destacats va ser una cadira rodona en què diversos experts van reflexionar sobre els inicis d’Internet a Catalunya, acte que va retransmetre La Malla en directe i del que encara podeu consultar els vídeos en l'especial Sis anys d'Internet a Catalunya.

El jurat del premi Multimèdia, presidit per Rosa Franquet i completat per Josep Blat, Claudia Gianetti, Vicent Partal i Lluís Reales, ha valorat molt positivament la celebració de la primera Jornada En.red.ando sobre tecnologies de la informació de pròxima generació. Celebrada l’octubre passat a l’hotel Juan Carlos I de Barcelona, la jornada va presentar interessants novetats en gestió de continguts i disseny d’interfícies.

La pel·lícula Kràmpack, la revista B-Guided i En.red.ando són el tres primers guardonats dels Premis Ciutat de Barcelona 2000. Els premis, que es donen en 16 diferents àmbits culturals, s'aniran coneixent al llarg d'aquesta setmana a mesura que es reuneixin els diferents jurats. Els premis, dotats amb 1 milió de pessetes, es lliuraran el dijous dia 8 a les 19 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Kràmpack i B-Guided, premiats

Marta Esteban i Cesc Gay, productora i director, respectivament, de la pel.licula Kràmpack són els guanyadors del premi Ciutat de Barcelona en la categoria d'Audiovisuals. El jurat, presidit per Jorge de Cominges i format per Núria Vidal, Roc Villas, Xavier Pérez i Lluís Bonet Mojica ha atorgat el premi al film "per la seva per la seva vitalitat en la captació cinematogràfica del món dels adolescents".

La pel·lícula, un dels èxits cinematogràfics de la temporada passada, està inspirada en l'obra teatral del mateix títol, de Jordi Sánchez, el popular Lopes de la sèrie de TV3 Plats Bruts.

El premi ciutat de Barcelona de Disseny ha estat atorgat al dissenyador gràfic Juan Montenegro per la revista gratuïta B-Guided. El jurat, El jurat, format per André Ricart, president, i Josep Mª. Vidal, Joan Vinyets, Josep Mª Montaner i Òscar Tusquets, ha considerat que la publicació és una “una iniciativa cosmopolita, amb un concepte gràfic i de contingut totalment contemporani" que "ofereix periòdicament una visió innovadora, alternativa i inèdita de les activitats i locals de Barcelona, Madrid i Bilbao”.

B-Guided, guia i revista cultural de difusió gratuïta i periodicitat trimestral, va néixer a Barcelona el 1999 i recull també informacions sobre l'actualitat cultural de Madrid i Bilbao. El proper mes de març sortirà al carrer el número 7 de la publicació.

Setze categories

Els premis Ciutat de Barcelona són guardons que atorga l'Ajuntament de la ciutat en diferents àmbits de la cultura, com a reconeixement de la creació i de la investigació més destacada realitzada durant l'any.

Els premis es van atorgar per primer cop el 1949, amb un guardó a la millor obra literària en castellà. Amb els anys es van anar incrementant les categories fins arribar a les 16 actuals: arts escèniques, arts plàstiques, audiovisuals, música, traducció en llengua catalana, literatura en llengua castellana, literatura en llengua catalana, mitjans de comunicació en premsa escrita, mitjans de comunicació en ràdio i televisió, premi Agustí Duran i Sanpere d'història de Barcelona, arquitectura i urbanisme, investigació científica, investigació tecnològica, disseny, multimèdia i projecció internacional de la ciutat de Barcelona.

segueix-nos «