Dimarts 18

Juny de 2019

Jaume Montfort plega d'alcalde després de 22 anys

13/10/2005 15:56h

Aquest dijous, l'alcalde de Viladecans (el Baix Llobregat), Jaume Montfort i Heras, ha fet pública la seva renúncia al càrrec. Montfort abandona l'alcaldia després de 22 anys al capdavant del consistori viladecanenc. Tot i l'anunci, la renúncia al càrrec no es farà efectiva fins el pròxim 5 de novembre dia en que se celebrarà un ple extraordinari, on també s'anunciarà el seu successor. Segons ha informat el PSC en un comunicat, Montfort, metge de professió, deixa el càrrec per incorporar-se al Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat, on exercirà de president i de conseller delegat. Montfort ha estat alcalde de Viladecans des de 1983 i per tant, era un dels alcaldes històrics catalans que superaven els 20 anys al capdavant d’un consistori.

Segons ha informat el PSC, el seu mandat s'ha caracteritzat pel progressisme i la modernitat. I és que, segons recorden els socialistes catalans, gràcies a Montfort, Viladecans ha passat de ser "una ciutat dormitori de la perifèria industrial i metropolitana de Barcelona a ser una ciutat plena de vida i amb una forta identitat".

Durant la roda de premsa per anunciar que deixa l'alcaldia, Jaume Montfort ha explicat que ha arribat el moment de "deixar pas a persones més joves" i que ja feia alguns mesos que "estava convençut que la meva etapa al capdavant del consistori arribava al seu final, no així la d'aquest govern".

L'encara alcalde de Viladecans s'ha mostrat "molt satisfet" de la tasca realitzada durant el seu mandat i "de la transformació que ha viscut la ciutat durant aquests anys, una etapa en què ha passat de tenir 44.000 habitants a 62.000". De tot el seu mandat, Montfort ha destacat la inauguració de les instal·lacions esportives i culturals d'Atrium Viladecans com un dels moments més especials, mentre que ha lamentat que li ha quedat per fer la comunicació de la ciutat amb la platja.

Durant la seva compareixença, Montfort ha volgut subratllar que encara no se sap el nom del seu successor. Tot i això, tot apunta que serà Carles Ruiz, actual tinent d'alcalde d'Urbanisme i diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, l'encarregat de substituir-lo.

En aquest document (en format Word), elaborat per l'Ajuntament de Viladecans, es recull la tasca duta a terme per Montfort durant els 22 anys al front de l'alcaldia.

segueix-nos «