Dilluns 14

Juliol de 2014

L'antic balneari d'Arties podria reobrir amb el segell d'Isozaki

14/07/2005 14:09h

El balneari d'Arties (la Val d'Aran) podria ben aviat tornar a atreure persones en busca de relax 25 anys després d'haver tancat portes. I podria fer-ho amb unes instal·lacions més grans, modernes i luxoses. De moment, ja hi ha una proposta en ferm per ampliar i reconvertir aquest centre d'oci. L'artífex és el famós arquitecte japonès Arata Isozaki, dissenyador del Palau Sant Jordi de Barcelona. La seva idea, encara per aprovar, és crear tot un complex turístic de salut i benestar, amb un centre termal, dos hotels i, un restaurant. Es preveu que les obres comencin el 2006 i que el nou balneari obri portes el 2008. Isozaki ha plantejat el complex com un conjunt de quatre edificis en forma de cub, d'obra vista, i units per un mateix sostre d'acer. El complex, tot i que vol ser trencador amb la resta de construccions pirinenques, tindrà la coberta inclinada i amb les formes pròpies de les construccions típiques del Pirineu amb la idea d'integrar una mica més el projecte en l'entorn de muntanya.

Fins a 60 persones podran dormir en els dos hotels de luxe del complex -un de cinc estrelles i un de gran luxe-. Cada habitació tindrà la seva pròpia identitat, en forma de caseta, i totes estaran distribuïdes al voltant del centre termal, simulant un petit poble de muntanya.

El projecte, promogut pel grup immobiliari Era Luna, està pressupostat en més de 20 milions d'euros. Per començar les obres, només els falta que la direcció general d'Urbanisme doni l'autorització al projecte presentat per Isozaki, el que no creuen que tinguin problemes. Les obres, si comencessin el proper any, estarien acabades al 2008, data en què es podria inuagurar el complex.
 

Mira'ns «