Dilluns 26

Agost de 2019

La ciclista Janet Puiggros es perd els Jocs per dopatge

12/08/2004 10:42h

La ciclista catalana Janet Puiggros no serà finalment a Atenes. Aquest dimecres es va saber que el juliol havia donat positiu per EPO en una competició disputada el juliol. La corredora, pressionada per la Federació, ha preferit renunciar a la contraanàlisi i no participar a la prova de bicicleta tot terreny (BTT) a la que estava inscrita. Aquests haurien estat els seus segons Jocs Olímpics. El positiu de Janet Puiggros va ser descobert en l’últim campionat d’Espanya de BTT, disputat el 17 de juliol a la localitat aragonesa de Candanchú. La Federació Espanyola de Ciclisme ho va donar a conèixer aquest dimecres i ja va anunciar que la corredora havia renunciat a fer-se una contraanàlisi.

Ella mateixa ha admès, en declaracions al Diari de Girona, que pren vitamines. Afirma que ho fa per aguantar el ritme de l’alta competició però també diu que estava convençuda de fer-ho dins de la legalitat. Pel que fa a la possibilitat de fer-se la contraanàlisi, la ciclista ha denunciat pressions de la Federació per tal que hi renunciés, com finalment ha fet.

Sigui com sigui, la ciclista catalana ha quedat descartada de la llista final per als Jocs d’Atenes. La Federació espanyola ja ho ha comunicat als organitzadors. Puiggros era l’única representant espanyola en la prova femenina de BTT camp a través. A més de perdre’s la cita olímpica, ara la ciclista s’exposa a l’expedient que li obrirà aquí el Comitè de Competició.

La palamosina Janet Puiggros va participar, fa quatre anys, als Jocs Olímpics de Sydney. En aquella ocasió no va obtenir resultats destacables. No obstant, en les competicions ordinàries havia experimentat, posteriorment, una considerable millora. A Candanchú va guanyar el campionat d’Espanya per relleus, una victòria que la Federació també estudia retirar-li.

segueix-nos «