Dilluns 26

Agost de 2019

La Diputació de Barcelona crea la Xarxa Local de Consum i gestionarà la Junta Arbitral Provincial de Consum

31/10/2002 15:05h

El Ple de la Diputació de Barcelona, celebrat avui, ha aprovat la creació de dues noves eines en defensa dels drets dels consumidors de la província de Barcelona. Es tracta de la Xarxa Local de Consum, que ja disposa de l'adhesió de 40 municipis, i del primer tràmit per demanar la constitució de la Junta Arbitral Provincial de Consum, la qual donarà celeritat a les resolucions arbitrals i l'apropament arbitral a la ciutadania que viu apartada de la ciutat de Barcelona. La Xarxa Local de Consum permetrà la connexió telemàtica i la creació d'un web específic on els participants puguin compartir informació i assessorament, alhora que es consolida i millora els serveis ja existents. Al mateix temps, el treball en xarxa permet sumar esforços i rendibilitzar els recursos.

La creació de la Junta Arbitral Provincial de Consum segueix la línia de suport i foment del sistema arbitral a diferents ciutats de la província. En aquest cas la Junta Provincial assegurarà l'apropament del sistema als consumidors que no disposen de Junta Arbitral al seu territori i que s'han de desplaçar a la ciutat de Barcelona per portar la seva demanda a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

Aprovat en el Ple aquesta proposta, la Diputació de Barcelona sol·licitarà l'autorització a l'Administració General de l'Estat, acollint-se a l'article 3 del Reial Decret 636/93, que regula que l'àmbit de les Juntes sigui municipal, provincial, autonòmic i d'altres. Una vegada autoritzada la seva creació la Diputació començarà la promoció de la Junta i l'adhesió d'empresaris i d'associacions de consumidors i usuaris.

segueix-nos «