Dilluns 26

Agost de 2019

La Generalitat potenciarà el turisme industrial de Catalunya

10/05/2005 10:00h

Les antigues fàbriques del Llobregat, les colònies industrials, els molins i mines potser han deixat de funcionar però formen part del passat industrial i tecnològic de Catalunya. És per això que molts d'aquests centres industrials es poden visitar com a una proposta turística més. Turisme de Catalunya vol potenciar aquest tipus de turisme, com a alternativa i complement al de sol i platja, majoritari a Catalunya. I per això ha firmat aquest dilluns un acord amb 19 municipis que ofereixen una proposta d'aquest tipus amb què pretén crear un itinerari de turisme industrial per Catalunya. Per tirar endavant la proposta, la Generalitat ha redactat un pla de dinamització turística que presentarà el proper mes de juny al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Amb aquest pretén potenciar la diversitat del patrimoni industrial català així com crear un itinerari per les comarques catalanes, unides sota la marca de Turisme industrial, marca turística que actualment no existeix i que passaria a promocionar-se de la mateixa manera que es fa amb les altres marques com la Costa Brava, la Costa Daurada o Pirineus.

Els municipis que han signat l'acord, a través del qual potenciaran els seus recursos industrials, són: Bellmunt de Priorat, Capellades, Cardona, Castellar de n'Hug, Castelló d'Empúries, Cercs, Granollers, Igualada, Manlleu, Manresa, Palafrugell, Pug-Reig, Santa Coloma de Cervelló, Sant Sadurní d'Anoia, Vilanova i la Geltrú i Terrassa.

Segons el conseller de Comerç, Turisme i Consum, Josep Huguet, la iniciativa aposta per un turisme cultural "que ens diferencia" sense deixar de banda el turisme de sol i platja, que és el majoritari a Catalunya. Huguet assegura que aquest és un "complement" als atractius i ofertes turístiques que ja ofereixen els municipis catalans, però que ara es concentren al litoral. Segons Huguet, cal potenciar el turisme d'interior perquè els seus pobles i ciutats també tenen molt per oferir.

Un dels principals atractius del patrimoni industrial és la seva singularitat i la seva concentració en un radi reduït ja que és difícil trobar un referent similar a la resta d'Europa.

segueix-nos «