Diumenge 24

Març de 2019

La regió metropolitana estrena 17 línies nocturnes d'autobús

05/11/2001 19:07h

La Malla

La regió metropolitana de Barcelona posa en marxa 17 noves línies nocturnes d’autobús que circulen de 12 de la nit a 5 de la matinada. D'aquesta manera, el transport públic interurbà cobreix, pràcticament, les 24 hores del dia. Aquestes línies uneixen la ciutat de Barcelona amb diferents poblacions de les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Maresme. Totes les línies tenen l’origen i la fi a la plaça Catalunya de Barcelona amb una freqüència d'un trajecte per hora.

Les tarifes d'aquests autobusos s'integren a les de la resta de la xarxa de transport públic que ja gaudeix del nou sistema tarifari integrat. Així doncs, es poden usar els mateixos títols de transport (T-10, la T-Mes, la T-50/30, etc).

Més metro i més tren

El servei nocturn d'autobús comença a funcionar coincidint amb l'ampliació horària del servei ferroviari a les xarxes de Ferrocarril de la Generalitat i Renfe (Metros del Vallès i del Baix Llobregat i línies C-1, C-2, C-3 i C-4 de rodalies). Aquests serveis ferroviaris allarguen el servei fins la mitjanit i avancen la primera sortida a les cinc del matí.

Les noves línies d'autobus nocturn donen servei als corredors ferroviaris durant les cinc hores en què els usuaris no poden gaudir del tren.

El Departament de Política Territorial informa també que el servei nocturn es posarà en marxa pròximament a Tarragona per donar servei als usuaris que es desplacen a Tarragona, Reus, Salou, Vilaseca i La Pineda. I que també és previst que es posin en marxa a Girona, on el servei nocturn unirà la capital amb les diverses poblacions com Palamós, Sant Feliu de Guíxols o Platja d'Aro.

Les noves línies

Els nous autobusos que comencen a funcionar aquest dilluns i els municipis que enllacen són: Vallès Oriental N70: Barcelona – Santa Perpètua – Polinyà – Palau-Solità i Plegamans – Caldes de Montbui. N71: Barcelona – Montcada i Rexac – La Llagosta – Santa Perpètua – Mollet – Parets – Granollers – Lliçà d’Amunt – Lliçà d’Avall. N72: Barcelona – Montmeló – Granollers – Les Franqueses – La Garriga – La Roca – Vilanova. N73: Barcelona – Granollers – Cardedeu – Llinàs – Vilalba Saserra – Santa Maria de Palautordera – Sant Celoni. Vallès Occidental: N60: Barcelona – Terrassa – Viladecavalls – Vacarisses. N61: Barcelona – Sant Cugat – Rubí – Terrassa. N62: Barcelona – Ripollet – Cerdanyola – Sant Cugat. N63: Barcelona – Sabadell – Sant Quirze – Terrassa – Matadepera. N64: Barcelona – Cerdanyola – Barberà – Badia – Sabadell. N65: Barcelona – Sabadell – Castellar. Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf: N30: Barcelona – L’Hospitalet de Llobregat – Sitges – Sant Pere de Ribes – Vilanova i la Geltrú – Canyelles – Olèrdola – Vilafranca del Penedès. N40: Barcelona – Sant Sadurní d’Anoia - Vilafranca del Penedès. N50: Barcelona – Molins de Rei – Pallejà – Sant Andreu de la Barca – Martorell. N51: Barcelona – Sant Boi de Llobregat – Santa Coloma de Cervelló – Sant Vicenç dels Horts – El Papiol – Castellbisbal – Abrera – Olesa de Montserrat – Esparreguera – Pallejà. Maresme: N80: Barcelona – Vilassar de Mar – Cabrera de Mar – Mataró – Argentona – Premià de Mar – El Masnou – Alella. N81: Barcelona – Alella – El Masnou – Premià de Mar – Vilassar de Mar – Cabrils – Vilassar de Dalt – Premià de Dalt – Teià. N82: Barcelona – Mataró – Sant Andreu de Llavaneres – Sant Vicenç de Montalt – Caldes d’Estrac – Arenys de Mar – Canet de Mar – Sant Pol de Mar – Calella – Pineda.

segueix-nos «