Divendres 19

Abril de 2019

La Seu d'Urgell torna a tenir l'aeroport en marxa

La infraestructura es reobre després d'estar tancat 26 anys

04/06/2010 14:15h

Després de 26 anys tancat, l'aeroport de Pirineus-la Seu d'Urgell torna a posar-se en marxa aquest divendres. El president de la Generalitat, José Montilla, inaugura aquest migdia la reobertura d'aquesta infraestructura a la Seu d'Urgell que es reobre amb l'objectiu de dinamitzar el turisme i el desenvolupament econòmic a les comarques de muntanya. Es preveu que a partir d'ara aculli vols privats. Els treballs per a posar a punt de l’aeroport han comportat un cost d’2,9 MEUR.

L’aeroport de Pirineus-la Seu d’Urgell vol ser un element clau per a facilitar l’accessibilitat còmoda i ràpida fins a les comarques de muntanya i els Pirineus. Aquesta infraestructura a partir d’ara acollirà vols d’aviació general i també es podrà utilitzar en cas d’emergència. Així, serà un aeròdrom de vols privats i té capacitat per donar cabuda a aeronaus de fins a 17,5 metres de longitud, per a 8 -10 persones, aproximadament. A més, vol servir per reactivar l'economia de la zona.

L’aeroport de Pirineus - la Seu d’Urgell es distribueix a partir d’una àrea rectangular on se situen els hangars, la torre de control, els edificis i l’àrea d’aparcament d’aeronaus, que comunica amb la pista d’enlairament. La pista d'enlairament té una longitud d'1,2 quilòmetres i una amplada de 28 metres.

El primer vol el 1982<br>L'aeròdrom de la Seu d'Urgell, entre els municipis de Montferrer i Castellbò i Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell, va ser inaugurat el 1982 amb un vol d'Aviaco Barcelona-la Seu d'Urgell i només va operar vols comercials durant dos anys, fins el 1984 quan es va posar en marxa el túnel del Cadí. Des d'aleshores va ser infrautilitzat com a instal·lació per a l'aviació esportiva fins que va ser tancat per raons de seguretat. L'any 2007 la Generalitat va comprar l'aeroport, que es trobava en condicions deficients i va començar els treballs per posar a punt la infraestructura. Aquests treballs han consistit en la rehabilitació del ferm de la pista de vol, la redistribució dels llocs d'estacionament de les aeronaus i el condicionament de l'actual edifici de la torre de control i de la terminal.

segueix-nos «