Dissabte 19

Agost de 2017

Mamaaaa!!! No sé fer-me la motxilla...

14/07/2005 10:00h

L’estiu és època d’anar de campaments i colònies. Durant uns dies marxes de casa i cal que empaquetis allò que necessitaràs per passar uns dies a la platja o a la muntanya. Pantalons, samarretes, mitjons, roba interior, bambes, sandàlies, sac de dormir, aïllant, cantimplora... No pots deixar-te res i no pots endur-te més coses del compte! Però... a tu, qui et fa la motxilla? Vols uns consells pràctics? La tasca de fer la motxilla hauria de ser teva, però gairebé sempre ho fan les mares o els pares. Tenen com un do especial per organitzar la motxilla: saben plegar la roba perquè no ocupi gaire espai, no es descuiden mai de posar-hi res del que necessitaràs, ho encabeixen tot sense esforç... Però, és clar, després, quan les colònies i els campaments acaben i has de tornar a casa, ets tu el que has de fer la motxilla sense ajuda de ningú. Llavors, et trobes amb una pila de roba rebregada que no saps per on començar a organitzar, no recordes el que havies portat i el que no i, amb tan d’enrenou, et vénen moltes ganes de cridar la mare i demanar-li que et guardi la roba dins la motxilla, perquè a tu no t’hi cap!!!

Quan t’has vegades t’has vist en aquesta situació? Segur que moltes. Quantes vegades més et tornarà a passar? Si no aprens de seguida a fer-te tu mateix la motxilla, segur que també moltes vegades més. Així que estigues atent aquests consells que et seran molt útils quan hagis de fer excursions o anar de colònies o de campament.

El més important és que siguis tu el que et facis la motxilla. Així, sabràs el que portes i com ho portes organitzat dins la motxilla, i quan estiguis als campaments o les colònies sabràs si has perdut alguna cosa o com ho has de tornar a encabir tot dins la motxilla perquè hi torni a cabre perfectament. Això no vol dir, però, que no puguis demanar ajuda a la mare o al pare. Feu la motxilla junts, així entre uns i altres recordareu tot el que hi heu de posar.

Un altre aspecte important a l'hora de fer la motxilla és mentalitzar-te que no pots fer com els cargols i endur-te la casa a l’esquena. La motxilla no pot pesar excessivament perquè l’has de portar tu i no cal agafar una lumbàlgia. Has de ficar a la motxilla només el que necessitaràs. Per tant, pensa quants dies estaràs fora de casa i fes aquesta operació matemàtica: tants dies fora de casa = tantes mudes i afegeix dos o tres parells de mitjons més i alguna muda més de recanvi, per si et mulles o t’embrutes i t’has de canviar de roba vàries vegades en un dia.

Una bona manera de planificar el que has de dur, sense passar-te ni descuidar-te res, és fer una llista amb el que realment necessitaràs. Per exemple, dos xandalls, cinc pantalons curts, set o vuit samarretes de màniga curta, el pijama, la roba interior, el calçat, etc. També inclou els estris i productes d’higiene personal: el raspall de dents, el dentífric, la pinta, el sabó, la tovallola, etc. I, si vas d’acampada, recorda d’afegir a la teva llista el sac de dormir i l’aïllant per posar a terra.

En aquesta llista no incloguis tot allò que a les colònies o els campaments no faràs servir i que impediran que puguis gaudir de l’agermanament amb els altres infants o joves. Per exemple, no t’enduguis el walkman, el discman, el mòbil o la consola. T’ho passaràs millor si no ho portes!

Un cop feta la llista, comença a treure dels armaris tot el que hi has apuntat, però no ho fiquis dins la motxilla, encara! Si tal i com surt de l’armari ho aneu encabint a la motxilla, us trobareu que ho heu ficat tot tan desordenadament que no us hi cabrà i de res haurà servit fer la llista. El millor és anar col·locant sobre el llit l’equipatge que t’has de dur i un cop fet això tornis a fer una repassada i vegis que realment portes tot el que necessites i que no se t’ha col·lat res de prescindible. Un cop fet això, agrupa i fica en bosses de plàstic l’equipatge segons de quin tipus sigui: el calçat, la roba interior, la roba de dormir, etc. Has de pensar que la motxilla és una bossa de bosses i així ho tindràs tot més ben organitzat.

A continuació, introdueix les coses a la motxilla seguint un ordre i procurant repartir el pes entre costat i costat. Utilitza les butxaques més petites i laterals per posar-hi els objectes petits (els coberts, la lot, els mocadors de paper, un llapis, una llibreta, la gorra, etc). A l’espai central i més gran de la motxilla, col·loca a baix de tot el sac de dormir i el calçat. A sobre, posa-hi la roba de dormir i, després, la roba de posar-te a diari. El necesser pots posar-lo entre la roba, omplint forats o a dalt de tot. Fora de l’espai central i subjectat per la tapa que tanca la motxilla, col·loca l’aïllant, si és que vas de campaments, és clar! La cantimplora i altre material divers (càmera de fer fotos) que duguis pots utilitzar-lo també per ocupar aquells forats que han quedat buits entremig de la roba.

Busca un lloc que estigui a mà per posar-hi el cangur o la capelina, per si de cas durant el viatge plou. Si no tens una butxaca exterior prou gran, posa-ho a l’espai central de la motxilla, a dalt de tot.

No et descuidis de posar a la teva motxilla roba d’abric, tot i que sigui estiu, ni tot allò que els organitzadors dels campaments o les colònies us hagin dit de dur (repel·lent d’insectes, protector solar, dinar del primer dia, etc).

Fet això, hauries de tenir preparada la teva motxilla. Per acabar, però, destacarem un últim i molt bon consell: marca la teva roba i objectes personals amb el teu nom i cognoms. Així, si n’extravies algun i algú dels campaments o colònies el troba, te’l podrà retornar.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «