Dimarts 18

Juny de 2019

Montserrat Caballé reapareix al Liceu després de 10 anys

03/01/2002 14:42h

Montserrat Caballé tornarà aquest dijous als escenaris després de 10 anys d'absència en una producció operística a causa d'una malaltia que va reduir la seva activitat, la qual es va centrar a partir del 1992 en els recitals. La diva catalana estrenarà en el Gran Teatre del Liceu l'òpera Henry VIII, de Camille Saint-Saëns, interpretant Catalina d'Aragó. El retorn als escenaris coincideix a més amb el 40 aniversari del debut de Caballé en el Liceu, el 7 de gener de 1962, en la producció Arabella, de Richard Strauss. Amb motiu d'aquest aniversari, el Gran Teatre del Liceu rendirà un homenatge a la cantant dilluns que ve, dia en qual es presentarà el llibre Montserrat Caballé, 40 anys al Liceu, en el qual el coliseu català recull una àmplia mostra fotogràfica de l'activitat de la diva al teatre.

Henry VIII és una coproducció del Gran Teatre del Liceu i El Théatre Imperial de Compiègne amb direcció musical de José Collado i direcció escènica de Pierre Jourdan. Al costat de Caballé apareixen a escena Simon Estes en el paper del rei Enric VIII -substituït per Robert Bork els dies 10 i 15 de gener-, Charles Workman en el paper de l'ambaixador Don Gómez de Feria -Attila Kiss el reemplaça també el 10 i el 15 de gener-, Nomeda Kazlaus i Jane Dutton com Ana Bolena i Celestino Varela com l'Arquebisbe de Caterbury.

La producció compta amb la participació d'alguns dels ballarins principals del Ballet Argentí i el ballarí convidat Julio Bocca. Collado dirigirà l'Orquestra Simfònica i William Spaulding al Cor del Gran Teatre del Liceu.

Henry VIII és una òpera en quatre actes amb llibret de Leónce Détroyat i Armand Silvestre basat en El Cisma de Inglaterra, de Pedro Calderón de la Barca, i l'últim drama de William Shakespeare, All is true. Es tracta d'un muntatge que s'emmarca dins de la tradició de la 'grand-opera' francesa i que es va estrenar per primera vegada el 1883 en l'Opera du Paris.

El llibret se centra en el repudi de la reina Catalina d'Aragó per part del rei Enric VIII d'Anglaterra, enamorat de la seva dama d'honor, Ana Bolena. La negativa del Vaticà a anul·lar el matrimoni entre Catalina i Enric VIII perquè aquest pugui contraure un nou matrimoni amb Bolena, va causar el Cisma de l'Església d'Anglaterra.

segueix-nos «