Diumenge 26

Maig de 2019

Mor l'alcalde de la democràcia

30/07/2003 10:00h

Joan Masgrau, el primer alcalde de Viladecans després de la restauració de la democràcia, ha mort als 91 anys d'edat víctima d'una llarga malaltia. El consistori ha decretat dos dies de dol a la ciutat. Masgrau (PSUC) va néixer a Barcelona (1912) i va ser nomenat comissari polític quan va esclatar la guerra. L'any 1939 es va exiliar a la ciutat francesa de Tolosa des d'on va col·laborar amb la resistència francesa en l'organització d'actes de sabotatge contra les tropes nazis.

Des del país veí va tornar a la seva Viladecans l'any 1947. Tècnic comercial de professió no va deixar de banda la seva militància política i durant els anys seixanta va ser detingut per formar part de l'aleshores clandestí PSUC. Per això va estar uns quants mesos a la presó.

Amb la tornada de la democràcia, Masgrau, que encapçalava la candidatura del PSUC a l'alcaldia de Viladecans, va ser designat alcalde gràcies a un pacte de les forces d'esquerra des del 1979 fins l'any 1983. El batlle de la democràcia passarà a la història de Viladecans per haver-se dedicat a pal·liar la mancança d'equipaments al municipi, per impulsar la zona industrial i per construir noves escoles. va recuperar l'antic escorxador com a Auditori Pablo Picasso i va promoure la construcció de zones verdes del municipi.

La piscina municipal, ubicada a Torre-roja, porta el seu nom.

segueix-nos «