Dilluns 26

Agost de 2019

Mor Santiago March, alcalde de Badalona durant el període 1954-1961

04/12/2001 15:12h

Santiago March, qui fòu alcalde de Badalona durant l’època franquista i també president del Club Joventut i del Club de Futbol Badalona va morir ahir a la tarda a la clínica Teknon de Barcelona a l’edat de 84 anys. Santiago March va ser alcalde de Badalona, durant set anys, entre 1954 i 1961. En la seva època d’alcalde es va fer conegut, entre d’altres motius, per les grans desfilades que organitzava al carrer i perquè l’octubre de 1957 va donar al general Francisco Franco la medalla d’or de la ciutat.

D’altra banda, durant el seu mandat, i en una conjuntura de creixement econòmic de la ciutat va poder millorar algunes infrastructures i construir obres públiques. Va edificar noves seus per la Secció Femenina i el Sindicat Vertical, i unes instal.lacions esportives pel Frente de Juventudes. A més, entre altres coses, va iniciar el projecte del que ara és Museu de Badalona.

Santiago March va ser conegut també per la seva activitat empresarial, en concret per la seva dedicació a l’empresa anomenada March-Blanch i Companyia, que fabricava peces d’automòbils. El seu mandat va acabar el 1961 amb la seva destitució fulminant després d’uns problemes sorgits durant unes eleccions que pretenien renovar de manera parcial el consistori.

La cerimònia en sufragi per l’ànima de Santiago March tindrà lloc demà, dimecres, a tres quarts de deu del matí, a la capella número 22 del tanatori de Sáncho d’Ávila.

segueix-nos «