Diumenge 24

Març de 2019

Omnium Cultural critica el nomenament del badaloní Ferran Bello, com a nou director del Centre de Promoció de la Cultura Popular Catalana

09/02/2004 20:55h

El nomenament de Ferran Bello com a director del Centre de Promoció de la Cultura Popular Catalana enceta la polèmica tant a Badalona com a la plana política nacional. Òmnium Cultural de Badalona recela de Ferran Bello per a dirigir la cultura popular catalana. L’entitat ha fet un comunicat en què recela de Ferran Bello com a director del Centre de Promoció de la Cultura Popular Catalana, nomenat la setmana passada per la Consellera de Cultura, Caterina Mieras. Bello, un dels fundadors de Crisol, agrupació estretament vinculada a les cases regionals, havia estat regidor del consistori Badalona i era el candidat per a encapçalar la llista del PSC durant les primaries que l’any 1999 va guanyar l’actual alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué. Les primeres primàries que van fer els socialistes a tot l’estat espanyol. Segons Òmnium de Badalona, les posicions de Crisol han contribuït a consolidar 'la interessada i maliciosa imatge d'una Catalunya immigrada contraposada artificialment a una Catalunya d'origen', cosa que no ha ajudat gens al procés de normalització nacional. Malgrat tot, Òmnium Badalona expressa els seus recels amb 'prudència', oimés que Bello encara no ha explicat les seves intencions com a director del Centre. Ara, el president d'Òmnium de Badalona, Oriol Lladó, ha declarat que, tan bon punt serà oficial el nomenament de Bello, miraran de posar-s'hi en contacte per tractar-hi aquestes qüestions.

Ferran Bello és exdiputat de cultura popular de la Diputació de Barcelona i té una estreta relació amb la Federació d’Entitats culturals andaluses a Catalunya, la FECAC. Entre els objectius més immediats a desenvolupar hi ha impulsar un programa que prioritzi l’atenció a totes les manifestacions de la cultura i que investigui les arrels culturals catalanes. Amb tot el PSC va aprovar el document pel qual s’ha de regir el nou director general de la cultura popular i tradicional on es manté que cal superar historicismes romàntics erròniament nacionalistes i que cal promoure una visió multicultural de Catalunya.

segueix-nos «