Diumenge 24

Març de 2019

Pere Navarro és reelegit alcalde de Terrassa

16/06/2003 12:36h

El dissabe 14 de juny, s’ha celebrat al Saló Capitular de l’Ajuntament l’acte de constitució del nou Consistori - integrat per vint-i-set membres- sorgit de les eleccions municipals del 25 de maig i que governarà la ciutat durant el mandat 2003 – 2007. En el transcurs de l’acte, Pere Navarro ha estat reelegit com alcalde de Terrassa, càrrec que continuarà ocupant, ja que presideix la corporació municipal des de l'abril de 2002. En aquesta sessió, també han pres possessió del càrrec de regidors i regidores els vint-i-sis electes restants que integren el Consistori conjuntament amb l’alcalde. L’ordre de l’acte ha estat en bona part determinada per la Llei Orgànica de Règim Electoral General, que estableix que la sessió s’inicia amb la constitució de la mesa d’edat, formada pels electes presents a l’acte de major i menor edat, en aquest cas Cèlia Ros, de 61 anys i Eva Bermúdez, de 27. Posteriorment, s’ha procedit a la comprovació de credencials i, tot seguit, s’ha celebrat l’acte de jurament o promesa per part dels electes del seu càrrec de regidors i regidores. A continuació la presidenta de la mesa d'edat, Cèlia Ros, ha fet el primer discurs de la sessió, en què ha lloat els valors democràtics i ha apel·lat a la responsabilitat de la societat per a conservar la democràcia.

L’ordre de la sessió ha continuat amb els següents actes i en l’ordre que s’indica:

-Presentació dels candidats a l’alcaldia. (Cada grup municipal pot presentar el seu candidat, sempre que aquest sigui el cap de llista). L'únic candidat ha estat el del PSC, Pere Navarro. El portaveu del PSC, Jordi Labòria, ha exposat els motius pels quals el seu partit ha presentat Pere Navarro com a candidat.

-Parlaments dels representants dels grups municipals. Per aquest ordre: Ramon Arribas (ERC), Francesc Xavier Ballbé (PP), Manuel Pérez (IC-V - EUA) i Josep Rull (CiU).

-Votació de l’alcalde. S’ha fet per mitjà de paperetes i en sobre tancat.

-Escrutini de les paperetes: 14 vots a favor de la candidatura de Pere Navarro i 13 vots en blanc.

-Tot seguit, l’alcalde recent elegit ha jurat el seu càrrec, i ha pres possessió, moment en què ha tingut lloc l’acte simbòlic de lliurament de la vara i la venera a l’alcalde de la ciutat.

Finalment l’alcalde de Terrassa ha ofert el seu discurs L’himne Els Segadors ha posat el punt i final a la sessió de constitució del nou consistori del mandat 2003-2007.

Composició del Consistori.

El Consistori que governarà durant els pròxims quatre anys està integrat per 13 regidors del PSC; 5 de CiU ; 3 d'ICV-EA-EPM, 3 del PP i 3 d’ERC. La mitjana d’edat del nou consistori, que compta amb la presència de deu dones, és de 44 anys. Catorze dels 27 regidors, estaven presents en l’anterior consistori del mandat 1999-2003.

REGIDORS PEL PSC

1.- Pere Navarro i Morera (Terrassa, 23 de desembre de 1959). Casat i pare de dues filles. Llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Milita al PSC des de 1977. Va ser un dels fundadors de les Joventuts Socialistes de Terrassa. A partir dels comicis del 1995, assumeix la Regidoria de Participació Ciutadana i Joventut. Al 1998, abans d’acabar el mandat, va començar una nova etapa al capdavant de l’Àrea de Cultura. D'entre molts projectes endegats destaca el del seguiment i potenciació de la Restauració del Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere i el Pla de Biblioteques. Al 1999 va continuar com a regidor de Cultura, mentre també es feia càrrec de l’Àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional. El 13 d’abril de 2002 substitueix Manuel Royes, que deixa l’alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa després d’haver ocupat el càrrec des de les primeres eleccions municipals l’any 1979. Pere Navarro és el segon alcalde democràtic de Terrassa.

2.- Anna Sala i Andrés (Terrassa, 12 d’abril de 1967). Doctora en dret mercantil. Aquest serà el seu primer mandat a l'Ajuntament de Terrassa.

3.- Josep Aran i Trullàs (Terrassa, 4 de novembre de 1945). PSC. Casat i pare de dues filles. La seva trajectòria política i sindical va començar amb el Front Obrer de Catalunya i després amb la Lliga Comunista Revolucionària, on va militar fins el 1979. Aquell any va ingressar a les files del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). El 1963 va participar en la creació de CCOO a Terrassa i va participar activament en les mobilitzacions obreres d’AEG. El 1974 va afiliar-se al sindicat UGT. Ha estat regidor d’Hisenda, Serveis Generals i Urbanisme, Obres Públiques i Habitatge, i Tinent d’Alcalde. Va entrar al consistori el 1983.

4.- Dolors Puig i Gasol (Terrassa, 25 de maig de 1951). Casada i mare de tres fills. És enginyera tècnica química i exerceix de professora titular a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial (EUETIT). Després d’una dilatada experiència a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), va entrar a formar part de les llistes del PSC com a independent l’any 1995. Ha estat regidora d'Ensenyament, Foment, Promoció Universitària i Salut Mediambiental.

5.- Jordi Labòria i Martorell (Terrassa, 6 de setembre de 1943). Psicòleg. Casat i pare de quatre fills. Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), va ingressar al Consistori en les primeres eleccions democràtiques i en les primeres legislatures va ocupar els càrrecs de regidor de Cultura, Esports i Governació. Durant el darrer mandat ha estat regidor de Presidència i de Participació Ciutadana. És el portaveu del PSC a la Diputació de Barcelona i el president de l’Àrea de Cooperació.

6.- Maria Costa i Soler (Terrassa, 1 de juny de 1950). Casada i mare d'una filla. Ha cursat estudis de joieria a l’Escola Massana. És gerent d’una empresa local. Va ocupar el càrrec de presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants de Terrassa. Aquest serà el seu segon mandat a l'Ajuntament de Terrassa. En el mandat anterior va ser la titular de comerç.

7.- Xavier Martin i Giménez (Girona, 7 de setembre de 1967). Casat i pare d'una filla. Doctor en químiques i professor de secundària. Aquest serà el seu primer mandat com a regidor.

8.- Mercè Corbera i Penalva (Terrassa, 16 d’abril de 1953). Va cursar estudis de Comerç i és gerent de professió. Després d’una dilatada trajectòria en el món de la cultura popular, Mercè Corbera es va incorporar al consistori com a independent pel PSC el 1999. Aquest mandat ha estat regidora d'Hisenda, de Cultura i de Lleure Infantil.

9.- Ramon Bosch i Torra (Terrassa, 13 de juny de 1963). Filòleg i membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. S'incorpora al consistori com a regidor.

10.- Eva Bermúdez i López (Terrassa, 17 de gener de 1976). Llicenciada en ciències polítiques. Vinculada a la UGT. Aquest serà el seu primer mandat.

11.- Juan Jiménez i Cárdenas (Sevilla, 14 de desembre de 1956) Prové del món veïnal i sindical. S'incorpora com a regidor al consistori.

12.- Mariví Orta i Llobregat (Terrassa, 9 de setembre de 1975). Casada. Llicenciada en Pedagogia. Milita a les Joventuts Socialistes de Catalunya des de 1998. Aquest serà el seu segon mandat al consistori. Durant el primer va ser regidora de Serveis Socials i de Joventut.

13.- José Zaguirre i Aranda (Bacares -Almeria-, 16 d’octubre de 1952). Casat i pare d’una filla. Tècnic en telecomunicacions, treballa a Telefónica, on va ocupar el càrrec de delegat de l’UGT durant 14 anys. Ha estat vinculat al món de la cultura andalusa a Terrassa i ha estat el responsable de la Coordinadora de Entidades de Cultura Andaluza de Terrassa. Actualment, és el president de la Asociación Recreativa Cultural de Bacareños. Militant del PSC i amb una experiència política del voltant de 20 anys. Es va incorporar com a regidor al consistori el 1999, i durant el darrer mandat ha estat regidor de Serveis Interns i Organització Administrativa.

REGIDORS PER CiU

1.- Josep Rull i Andreu (Terrassa, 2 de setembre de 1968) Llicenciat en dret. L’any 1986 es va afiliar a la Joventut Nacionalista de Catalunya a Terrassa, i va ser secretari general d'aquesta organització entre els anys 1994 i 1998. Diputat del Parlament de Catalunya des de l’any 1997. Actualment és el portaveu del grup parlamentari de CiU a la Comissió de Política Territorial i de Medi Ambient. Durant els darrers tres anys ha desenvolupat la tasca de diputat de CiU adscrit a la comarca de Terrassa.

2.- Jordi Plana i Nieto (Terrassa, 26 de maig de 1957). Casat i pare de tres fills. Llicenciat en Biologia i professor. President local de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1995. Regidor a l’Ajuntament de Terrassa des de 1987.

3.- Ignasi Puig i Ventalló (Terrassa, 31 de gener de 1957). Advocat. Ha estat assessor jurídic de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa i membre de la junta del Col·legi d'Advocats de Terrassa. Militant d'UDC. Aquest serà el seu segon mandat.

4.- Eva Salvador i Cuenca (Barcelona, 13 de juny de 1970). Casada. Diplomada en Educació Social i tècnica de formació professional. Treballa d'administrativa a l'Hospital de Terrassa i és membre de la Comissió de Formació Contínua del Consorci Sanitari de Terrassa. Vinculada al món veïnal, al moviment d'esplais i als grups de cultura popular. S'incorpora com a regidora el Consistori.

5.- Montserrat Playà i Camps (Terrassa, 7 de novembre de 1953). Casada i mare de dos fills. Llicenciada en Dret i Diplomada en Dret Urbanístic i Registral. Secretària del Comitè Executiu Local d’Unió Democràtica de Catalunya. Vicepresidenta d’Unió de Dones. Membre del torn d’ofici del Col·legi d’Advocats de Terrassa. Membre de l’AMPA de l’Escola Pia. Sòcia del Club Terrassa Hoquei. Membre fundador de l’entitat pels drets de les dones vídues de Catalunya. Aquest serà el seu primer mandat a l'Ajuntament de Terrassa.

REGIDORS PER IC-EV

1.- Manel Pérez i Díaz (Terrassa, 14 d'octubre de 1958). Pare de dos fills. Llicenciat en geografia i professor d’ensenyament secundari. Militant d’Iniciativa per Catalunya des de 1993 i membre de les comissions polítiques local, comarcal i nacional del partit. Està afiliat a CCOO, on ha participat sempre de forma activa en la Federació d’Ensenyament. Regidor a l’Ajuntament de Terrassa des de 1995, al mandat 1995-1999 va ser regidor d'Ensenyament.

2.- Josep Pàmies i Gómez (Sant Cugat del Vallès, 18 de gener de 1954). Mestre al CEIP Ramon y Cajal. Responsable d'Organització del sindicat d'ensenyament de CCOO i delegat provincial d'aquest sindicat a la Junta de personal docent. S'incorpora com a regidor al consistori.

3.- Fabiola Gil i Giménez Terrassa, 6 de juny de 2003. Professora de secundària. Impulsora del moviment feminista a Terrassa, forma part del Casal de la Dona. Lligada a CCOO i a moviments solidaris de la ciutat. Va presidir el Consell de la Joventut de Terrassa. Aquest serà el seu primer mandat com a regidora.

REGIDORS PEL PP

1.- Francesc Xavier Ballbé i Bellera (Terrassa, 19 de desembre de 1955). Casat i pare de dos fills. Assessor financer, fiscal i empresarial. Presideix l'agrupació local del Partit Popular des del 2001. Regidor a l’Ajuntament des de l'any 1987.

2.- Gabriel Turmo i Sainz (Terrassa, 23 de setembre 1967). Advocat. Vinculat als clubs juvenils d'AP des dels 14 anys. Va ser president de Noves Generacions de Terrassa i secretari de política municipal de Noves Generacions de Barcelona. Regidor a l'Ajuntament de Terrassa des de l'any 1991

3.- Pere Sánchez i Cruz (Terrassa, 13 de gener de 1972). Llicenciat en Filosofia i Lletres, és professor i pedagog. Ha estat secretari del grup municipal popular. S'incorpora com a regidor al consistori.

REGIDORS PER ERC

1.- Ramon Arribas i Quintana (Barcelona, 14 de juliol de 1957). Pare de dos fills. Geògraf. Professor de demografia a la UAB i investigador al Centre d’Estudis Demogràfics. Ha publicat diversos estudis sobre la població i el territori. Portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Terrassa i regidor des de 1995.

2.- Màrius Massallé i Bainad (Terrassa, 15 de maig de 1953). Mestre. Director del Centre de Recursos Pedagògics de Sant Cugat, entre el 1988 i el 2002 va dirigir el de Terrasa. Membre fundador de l'Associació de Mestres Alexandre Galí. Aquest serà el seu primer mandat.

3.- Cèlia Ros i Gaset (Terrassa, 22 de març de 1942) Treballadora social, especialista en educació d'infants i joves discapacitats. Vinculada al moviment associatiu dels barris de Les Arenes i Vallparadís, a UGT, a l’Associació d’Amics de les Nacions Unides i al Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya (des de la seva fundació).

segueix-nos «