Dilluns 26

Agost de 2019

Primera setmana castellera de la UIB

26/04/2004 02:00h

La colla universitària illenca, els Gambirots de la UIB organitzen una sèrie d'actes relacionats amb els castells A partir del passat dimecres 21 d'abril, i fins al proper dimecres 5 de maig, es podrà veure a diferents edificis del Campus de la UIB una exposició fotogràfica amb tema casteller.

Així, a l'entrada de l'edifici Ramon Llull l'exposició tindrà com a temes "Que és el castell?",  "Que és una colla?" i "Diferències entre una colla i una colla universitària". A l'edifici
Guillem Cifre de Colonya, al primer pis, es podrà veure "Història del món casteller" i "Història del món casteller a Mallorca", metre que a l'entrada de l'edifici Mateu Orfila es podran veure fotografies sobre "El concurs casteller". En aquesta exposició col·laboren Pep Alomar Sabater, Josep Joan Lluna i la colla castellera Al·lots de Llevant.

En quant als actes de la setmana en sí, aquests començaran el dilluns 26 d'abril a les 16:00 amb la projecció del film de temàtica castellera "La teta i la lluna" de Bigas Luna, a la sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda.

El dimarts 27 d'abril hi haurà de 13:00 a 15:00 un taller/assaig de castells a la gespa de l'edifici Mateu Orfila.

El dimecres 28 d'abril, a les 16:00 a la sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda, es projectaran diversos documentals  sobre el món casteller (història, concursos, etc.).

Dijous 29 d'abril  hi haurà la Diada Castellera dels Gambirots de la UIB on actuaran els Ganàpies de la UAB i els Emboirats de Vic, a més a més de la colla universitària local. L'actuació serà a les 13:00 al Propileu i vindrà precedida d'una cercavila que sortirà de Son Lledó a les 12:00.

El divendres 30 d'abril, de 10:00 a 12:00 i de 15:00 a 17:00, a la Sala d'actes de l'Anselm Turmeda hi haurà un col·loqui sobre el fet casteller a Mallorca i a la Universitat.

Els actes finalitzaran el dissabte 1 de maig amb una altra actuació castellera, a les 11:00 a la plaça Carles I, amb la Colla Universitària Ganàpies de la UAB, els Emboirats de Vic i els locals Gambirots de la UIB.

Nota de premsa, Castellers a Mallorca.

segueix-nos «