Dilluns 23

Setembre de 2019

S'estrena la segona colla de la Catalunya Nord, els Angelets del Vallespir

08/05/2002 03:46h

La colla llueix des de diumenge la camisa blava Aquest diumenge 5 de maig, la colla castellera Angelets del Vallespir, amb seu a Sant Joan Pla de Corts (Vallespir, Catalunya Nord) ha estat batejada. Els padrins eren els Castellers del Riberal i els Nens del Vendrell. Els Angelets del Vallespir han descarregat, successivament: un pilar de 4 amb pinya un 4 de 5 net amb agulla un 3 de sis amb pinya una torre de 5 amb pinya.

Aquesta colla va començar a assajar a l'estiu passat i va fer la seva primera actuació (amb camisa blanca, és clar) al mes d'agost. És la segona colla castellera creada a Catalunya Nord. Des del dia del bateig, els Angelets del Vallespir porten la seva camisa de colla, de color blau.

El nom Angelets del Vallespir fa referència als pagesos d'aquesta comarca que es van revoltar al segle XVII contra el rei de França, els impostos i l'anexió d'aquesta part de Catalunya. Aquests pagesos eren anomenats Angelets de la Terra i són avui encara ben recordats.


Joan-Lluís Lluís

Si trobeu un error en aquesta informació o ens voleu informar de qualsevol notícia referent a la vostra colla, o al món casteller en general, us agrairíem ens ho féssiu saber, per correu electrònic a:
castellers@lamalla.net
Quim Gumbert i Carlos Portolés (Porxu)

o bé al teléfon: 639 21 71 50

segueix-nos «